reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Naložené houby v sádle

Trošku jiný recept na to, jak naložit houby.


  • 3,3

    99×

    3,2 99
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hřibovité houby očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Pokud jsou velké, přepůlíme je.

Vsypeme je do kastrolu, osolíme a dusíme, až se téměř vysmahne všechna šťáva.

Pak přidáme sádlo, houby na něm osmažíme a ihned plníme do sklenic.

Obsah průběžně stlačujeme. Vše zalijeme vypečeným horkým sádlem. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 50 minut při 100°C. Druhý den sterilování opakujeme.

Naložené houby v sádle skladujeme na chladném a tmavém místě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Naložené houby v sádle

    Celkový počet komentářů: 1

    • gabi
      gabi

      houby v sádle

      dobrý základ receptu, ale moje teta ze severu od vás hřiby pri príprave tiež ochutila, do sádla ca 1 kila vyškvařila 1 kilo cibule, 1,5 kila hřibú, opepřila, pridala majorán, ale hlavne soľ, bez tej máte len surový nechutný základ. celú zmes pomaly dlho dusila a ešte neskôr pomerne dlho sterilizovala . takto ochutená zmes chutí doslova ako pravý hubársky tatarák v zime na tousty.

      19.09.2018 15:35:02

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Naložené houby v sádle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.