reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nálev na okurky bez zavařování

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Vodu, ocet, DEKO, cukr a umělé sladidlo přivedeme do varu. Necháme asi 4 - 5 minut mírně vařit.

Do vymytých připravených sklenic naskládáme čisté okurky. Přidáme snítko kopru, kolečko mrkve, kolečko cibule, kolečko křenu a stroužek česneku. Obsah sklenice zalejeme teplým nálevem a ihned zavíčkujeme.

Okurky v nálevu necháme vychladnout. Vychladlé sklenice uložíme ve sklepě s nižší teplotou, kde vydrží i několik sezon.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nálev na okurky bez zavařování

    Celkový počet komentářů: 15
    • Rosta
      Rosta

      dobrý den chtel bych se zeptat jestli je mozné tento recept bez zavařování použít i na cibulky a nebo jestli ma nekdo nějakou radu Děkuji

      08.09.2014 14:14:09

      • Vendy55
        Vendy55

        Re: cibulky

        Dobrý den.
        Na cibulky, papriky dávám stejné složení nálevu, ale!! 3l vody (ne 2l) a tuplovanou dávku umělého sladidla a zavařuji +-80st. 10 min.

        09.09.2014 19:31:16

      • Milena
        Milena

        Re: cibulky

        Ano, jan cibulky je třeba mírně povařit ve slané vodě.

        27.07.2018 07:29:32


    • Monoera
      Monoera

      Komentář k receptu Nálev na okurky bez zavařování

      Přijde mi dost kyselý. Pročítám jiné recepty a tam je octu mnohdy podstatně méně.
      Není tam moc octu??
      Můžu přidat cukru - kolik?


      Jsem začátečník a zavařila jsem své první okurky v životě tímto způsobem a můžu říct že je to lehké a rychlé. Nálev je třeba použít opravdu teplý aby se při chladnutí nálevu víčka přicucly. Pár mi jich právě kvůli vychladlému nálevu nechytlo, ty jsem asi druhý den ochutnala, a přišly mi právě až dost kyselé. Ptala jsem se kamarádky a ta říkala, že se ta kyselost po čase už moc neztratí.

      Jinak super recept, děkuji, jen ho kapku upravím aby nebyl tolik kyselkavý.

      27.07.2013 10:57:06

    • Vendy55
      Vendy55

      Dobrý den.
      Částečně máte pravdu s tou chemií ale...... myslíte si že ocet chemie neni, když tvrdíte že používání Deka je barbarství? Já samozřejmě také minimálně 30 let zkouším různé nálevy na dobré okurky a ten nálev, který uvádíte dělám také, ale to už je nálev, který je nutno zavařit jak píšete a chuť toho nálevu, respektive okurek je jiná než v nálevu mém a nezavařovaném. Kromě toho ten "Váš" nálev je běžně dostupný na více inter. stránkách. Mimo jiné Deko v dnešní receptůře už používaly naše babičky a je stále v "kurzu".
      Dobrou chuť a dobrý nálev na okurky
      Vám přeje venceslavo.

      12.08.2011 18:19:29

    • Míla
      Míla

      Používat jakejkoli chemickej nálev = DEKO nevyjímaje je barbarství.
      Doma zavařuju proto, abych se chemii vyhnul, a né abych se s ní dopoval.
      Navíc = DEKO má chemickej nezaměnitelnej ocas. Přiznávám, že jsem ve svejch zavařovacích začátcích taky Deko používal, ale je to už tak 30 let.

      Používám nálev :
      2,8 litru vod
      1 vrchovatou lžíci soli
      32 dk cukru
      1 litr octa 8%

      Cukr a sůl rozpustím v troše teplé vody, nálev nevařím !
      Do každý sklenice dám trochu cibule, 1- 2 kolečla mrkve (ne víc ! )
      1/2 káv. lžičky hořčičného semínka
      kousek kopru
      1 bobkový list
      1 hřebíček
      5 kuliček nového koření
      10 kuliček pepře
      10 kuliček koriandru

      Zavařuju 20 minut při 80°C

      11.08.2011 11:27:14

      • paja
        paja

        Milo,s tim dekem nemas pravdu....cetla jsi nekdy slozeni:sul jedla(min.89),horcicne seminko,koriandr,smes koreni....nechapu tu chemii?je to delano pro lenochy,kteri si tyto suroviny nechteji michat...ale neni to chemie,,,zdravim paja

        02.08.2014 12:44:44

    • Jana Pokorná
      Jana Pokorná

      nálev na okurky

      Prosím vás,na kolik kilo okurek je tento nálev?děkuji za odpověď

      04.08.2011 13:26:30

      • Vendy55
        Vendy55

        Dobrý den.
        Tato dávka připravená na zalití okurek vystačí přibližně na 12 naplněných sklenic okurkama. Já dávám asi 2 kolečka cibule, 2-3 kolečka mrkve, jeden rozkrojený stroužek česneku, snítko kopru, kolečko čerstvého křenu (když mám) a zvlášť pro mě kousek chili papričky. Ty okurky mají "říz". Ale vše záleží na Vaši chuti.
        Přeji spokojenost a dobrou chuť.

        06.08.2011 20:36:04

    • Dašenka18
      Dašenka18

      snadné zavařování

      V Deku zavařuji už celá léta a nedělám nic jiného,přidám jen umělé sladidlo ,dlouho nesterilizuji aby okurky nebyly jako bláto a jsme všichni spokojeni ....vřele doporučuji:-)

      22.07.2011 13:13:37


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nálev na okurky bez zavařování

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.