reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Nákyp z květáku

Nákyp z květáku

Rychlovka, kterou zvládne každý. Recept na květákový nákyp doplněný sýrem a salámem.


  • 4,7

    135×

    4,6 135
  • 45 min

  • 36×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák očistíme a předem doměkka uvaříme. Uvařený květák si nakrájíme na drobné kousky. Namočený rohlík v mléce vymačkáme a přidáme ho ke květáku. Salám nakrájíme na drobné kostičky, sýry nahrubo nastrouháme a společně se žloutky vše přidáme do mísy. Pak směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a česnekem. Nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný ze zbylých bílků.

Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.
V troubě pečeme asi 30 minut na 200 °C. Posledních 10 minut si troubu zvýšíme na 250 °C a nákyp z květáku necháme dozlatova dopéct.

Nákyp z květáku podáváme s vařenými brambory, kaší, zeleninovým salátem nebo jen samotné. Nákyp z květáku chutná dobře i za studena.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nákyp z květáku

    Celkový počet komentářů: 14
    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nákyp z květáku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.