Nakládaný zázvor

10 min | chuťovka | japonská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 48992x
Nakládaný zázvor je součástí japonského národního pokrmu sushi. Vy ho můžete použít dle vaší fantazie.
Komentáře receptu 25
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Zázvor navlhčíme hadříkem, vložíme jej do misky a posypeme solí. Necháme stát 24 hodin.

V malém hrnci smícháme rýžový ocet, 125 ml vody a cukrem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.

Do zavařovací sklenice přidáme zázvor (vcelku pokud možno) a zalijeme připravenou směsí. Takto necháme 7 dní odležet, zázvor bude růžovět.

Nakládaný zázvor nakrájíme na ultra tenké plátky a podáváme se sushi nebo pokrmy dle vašeho výběru.

Kacka autor receptu:

Nakládaný zázvor

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

4,6
skvělý recept
34 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nakládaný zázvor

Celkový počet komentářů: 25
  • Sushiholic 05.06.2012 10:02:06

    No už to mám 10 dní ve sklenici a pořád to má skoro stejnou barvu, náznak růžové ani omylem :)

    • Re: nakládaný zázvor Jitka 28.11.2012 12:53:18

      Sushiholicu, já jsem na tom stejně, po týdnu ani náznak růžové a ani chuť neodpovídá zázvoru ze suschi baru :-((......tento recept Kačko není dobrý !!

      • Kacka
        chuť neodpovídá? Kacka 04.12.2012 18:35:54

        To jste asi Jitko někde udělala chybu, pokud Váš zázvor nechutná jako v restauraci... Recept je totiž přeložený z kuchařky pro přípravu japonských pokrmů a nikdo si zatím na chuť nestěžoval.. S barvou to je horší, přiznávám, že druhý pokus je stejný jako Vás dámy-nezrůžověl, ale na chuti to nic nezměnilo!

        • Re: chuť neodpovídá? Petra K. 22.08.2016 17:12:39

          Na internetu jsem zjistila, že tradiční nakládaný zázvor k sushi se dělá z velmi mladého kořene zázvoru (u nás prakticky nesehnatelný) a svou růžovou barvu získává od červeně zbarvené části tohoto velmi mladého zázvoru.

        • Re: chuť neodpovídá? kavol 13.05.2016 22:32:13

          No, nic proti naprosto neomylnému receptu, ale mně je na tom podezřelý už jenom to, že se to má krájet až na konec, zatímco já jsem zatím nikde (ani na tržnici, nemluvím o rádobyasii v Tescu :-)) neviděl zázvor na suši jinak než nakrájený. A že se tenké plátky louhují jinak než celý kořen asi nikdo pochybovat nebude; obdobně s účinkem soli. Ale jistě je problém v tom, že Jitka neumí rozpustit dvě lžíce cukru ve vodě s octem, ten recept je zaručeně stejný, jako má kuchař v jejím oblíbeném suši baru, i když se běžně prodávají minimálně dva druhy - zaručeně oba vyrobené podle stejného receptu, že :-)

        • Re: chuť neodpovídá? olina 01.08.2013 17:01:12

          ruzova barva a i dobra nasladla chut zazvoru se doda nalitim stavy z tresni, co se pouzivaji na dorty, ci do alkoholovych koktejlu, samozrejme nechat nekolik dni nalozeno. urcite vyzkousejte

      • Re: Re: nakládaný zázvor Limakos 30.01.2015 23:46:56

        Recept je výborný! Vařit vůbec (pokud chcete tak zalít teplejším nálevem, ale je to zbytečně sám projde) a už jen nalozeny v soli 24 hod před zalitím sam pusti stavu. Méně octa (prilit vodu) okurky prece nezavarujete jen v octu a více cukru.

    • Re: ALICE 25.09.2013 09:34:10

      Přidejte do receptu červenou řepu, trochu více cukru a vařím třeba 2hod - dle čerstvosti a tvrdosti zázvoru- měním i několikrát vodu ve které se vaří zázvor. Třeba i 4x, ze začátku stačí vařit v octu klasickém. Jinak je zázvor strašně ostrý!

Nalezeno receptů: 25
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nakládaný zázvor
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept