reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaný pečený králík

Velice chutná a jednoduchá úprava králíka. Stejným způsobem můžeme upravit i kuře.


  • 4,5

    29×

    4,5 29
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Králíka bez vnitřností a hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče a posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.

Do misky nalijeme olej, přidáme hořčici, mletou nepálivou papriku, krátce rozmícháme. Potom přilijeme vodu a rozšleháme. Takto vzniklou marinádou zalejeme králíka, přikryjeme víkem pekáče a necháme v chladu (ledničce) do druhého dne marinovat.

Potom přikrytého naloženého králíka vložíme do studené trouby nastavené na 210 °C a pečeme 2 hodiny. Při pečení občas podlijeme výpekem. Asi 30 minut před koncem pečení porce obrátíme. Do výpeku případně přilijeme vodu. Cibule by měla zůstat neopečená a šťáva přiměřeně hustá.

Nakládaného pečeného králíka podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Energetická hodnota je 626 kJ/100g, nebo 1880 kJ/porci.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaný pečený králík

    Celkový počet komentářů: 4
    • Jura
      Jura

      Komentář k receptu Nakládaný pečený králík

      Dělal sem kdysi. Teď po roce znovu. Je to super ochucení jinak chutově fádního králika.

      27.11.2016 13:51:42

    • Petr
      Petr

      vynikající - cibule se ano po oěch dvou hodinách nerozpekla a tak jsem použil tyčový mixer... skqělé!!!!

      03.08.2014 12:08:37

    • Eliška S.
      Eliška S.

      Jednoduše super

      Je to opravdu lahoda, moc děkuji za recept :)

      13.05.2013 19:55:33


    • Janča L
      Janča L

      Velmi dobré!

      Uvařila jsem poprvé, a určitě budu dělat znovu - recept je snadný a díky naložení není králík tak suchý. Hořčice dodává masu příjemnou chuť. Doma všem chutnalo, díky!

      18.07.2012 07:53:33


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaný pečený králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.