reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaný hermelín

Klasická hospodská pochutina, nejlepší k pivu. Rozhodně nepatří ke zdravé kuchyni, ale co bychom neudělali pro své drahé polovičky.


  • 3,1

    251×

    3,1 251
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Hermelíny podélně rozkrojíme a vydlabeme, co nejvíce to jde. Dáváme ale pozor, abychom neporušili jemný plísňový obal. Cibule a česnek oloupeme a cibuli nakrájíme na kolečka.


Vydlabaný vnitřek sýra v misce smícháme s pálivou paprikou, případně ještě chilli kořením. Klidně můžeme vytvořit ostřejší směs, protože po dobu uležení v ledničce ostrá chuť trošku zanikne. Koření do sýra pouze vmíchejte, protože pokud byste ho uhnětli do kompaktní pasty, tak hermelín pořádně neprozraje. Směs vložíme zpět do plísňového vnějšku hermelínu.



Mezi dvě poloviny sýra vložíme vždy plátek cibule a trošku česneku (s tím opravdu šetříme). Poloviny sýra přiklopíme k sobě a spíchneme dvěma párátky, aby se nerozpadl.



Do velké sklenice položíme vždy sýr, poté několik lístků bobkového listu a zasypeme troškou nového koření, které můžeme nahradit celým pepřem. Takto vyskládáme všechny sýry do několika pater a zalijeme olejem.


Vložíme do chladné místnosti minimálně na pět dní, optimální doba je ta 14-21 dnů. Podáváme s nakládanými feferonkami, chlebem a hlavně pivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 4
    • Radek
      Radek

      Trvanlivost nálevu

      Zdravím,

      je nutné vždy při nakládání hermelínů nálev vylít a udělat vše odznova a nebo můžu hermelíny naložit do toho samého nálevu? Případně jak dlouho takový nálev vydrží?

      Díky za rady
      Radek

      04.06.2010 14:01:22

    • tonymecenas
      tonymecenas

      plniene cukety

      cukety viddlabeme vnitrek pribliznie 15 cm vvelke pak udelame napln vepriova sekana lzicku petrzele sul pepr dva strouzky cesneku i dalsi bilinky podle chutie promichame a naplnime cukety 6 kusu uvarime pul litra vody s knorem dame cukety do kastrola zalejeme vivarem do poloviny a varime kolem 1 hod pod poklickou po hodinie vemem vivar trochu citronu 1 vvejce spetku soli a roskvedlame to a zalieme cukety pozor vivar musi byt vlazny aby se nesrazilovejce dobrou chut

      02.07.2009 21:15:24

      • Pepek námořník
        Pepek námořník

        Re: plniene cukety

        Co sem sereš nějaký zkurvený cukety ty negramotnej cucáku?!

        02.11.2011 14:59:45


    • Pavla Jirotková
      Pavla Jirotková

      Recept nezní špatně, ale 14 dní mi přijde docela dost. Našla jsem taky jeden moc dobrý recept, ale je tam dost neobvyklé koření. http://www.vsechnomozne.info/?q=nakladany-hermelin-s-jalovcem

      01.09.2007 14:37:37


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.