reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaný hermelín

Klasická hospodská pochutina, nejlepší k pivu. Rozhodně nepatří ke zdravé kuchyni, ale co bychom neudělali pro své drahé polovičky.


  • 3,1

    251×

    3,1 251
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Hermelíny podélně rozkrojíme a vydlabeme, co nejvíce to jde. Dáváme ale pozor, abychom neporušili jemný plísňový obal. Cibule a česnek oloupeme a cibuli nakrájíme na kolečka.


Vydlabaný vnitřek sýra v misce smícháme s pálivou paprikou, případně ještě chilli kořením. Klidně můžeme vytvořit ostřejší směs, protože po dobu uležení v ledničce ostrá chuť trošku zanikne. Koření do sýra pouze vmíchejte, protože pokud byste ho uhnětli do kompaktní pasty, tak hermelín pořádně neprozraje. Směs vložíme zpět do plísňového vnějšku hermelínu.



Mezi dvě poloviny sýra vložíme vždy plátek cibule a trošku česneku (s tím opravdu šetříme). Poloviny sýra přiklopíme k sobě a spíchneme dvěma párátky, aby se nerozpadl.



Do velké sklenice položíme vždy sýr, poté několik lístků bobkového listu a zasypeme troškou nového koření, které můžeme nahradit celým pepřem. Takto vyskládáme všechny sýry do několika pater a zalijeme olejem.


Vložíme do chladné místnosti minimálně na pět dní, optimální doba je ta 14-21 dnů. Podáváme s nakládanými feferonkami, chlebem a hlavně pivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaný hermelín

    Celkový počet komentářů: 4
    • Radek
      Radek

      Trvanlivost nálevu

      Zdravím,

      je nutné vždy při nakládání hermelínů nálev vylít a udělat vše odznova a nebo můžu hermelíny naložit do toho samého nálevu? Případně jak dlouho takový nálev vydrží?

      Díky za rady
      Radek

      04.06.2010 14:01:22

    • tonymecenas
      tonymecenas

      plniene cukety

      cukety viddlabeme vnitrek pribliznie 15 cm vvelke pak udelame napln vepriova sekana lzicku petrzele sul pepr dva strouzky cesneku i dalsi bilinky podle chutie promichame a naplnime cukety 6 kusu uvarime pul litra vody s knorem dame cukety do kastrola zalejeme vivarem do poloviny a varime kolem 1 hod pod poklickou po hodinie vemem vivar trochu citronu 1 vvejce spetku soli a roskvedlame to a zalieme cukety pozor vivar musi byt vlazny aby se nesrazilovejce dobrou chut

      02.07.2009 21:15:24

      • Pepek námořník
        Pepek námořník

        Re: plniene cukety

        Co sem sereš nějaký zkurvený cukety ty negramotnej cucáku?!

        02.11.2011 14:59:45


    • Pavla Jirotková
      Pavla Jirotková

      Recept nezní špatně, ale 14 dní mi přijde docela dost. Našla jsem taky jeden moc dobrý recept, ale je tam dost neobvyklé koření. http://www.vsechnomozne.info/?q=nakladany-hermelin-s-jalovcem

      01.09.2007 14:37:37


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaný hermelín

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.