reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách

Hermelínové kostky naložené v pikantní směsi bylinek a olivového oleje.


  • 4,0

    4 4
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Postup přípravy

V plastovém sáčku smísíme 2 lžíce provensálských bylinek, 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného granulovaného česneku a na špičku lžičky mletou sušenou kurkumu.
Nyní do tohoto sáčku nasypeme na hrubší kostky (2 x 2 cm) nakrájená 3 kolečka (po 120 g) hermelínu či podobného sýru hermelínového typu a dokonale je jemným prohazováním v sáčku promícháme a obalíme ve směsi bylinek s kořením.

Dále si připravíme asi tak 0,5 l velkou zavařovací sklenici, na dno dáme několik velice tenkých cibulových koleček a ta zasypeme sýrem ze sáčku i se zbytkem koření v něm. Vše přikryjeme zase několika málo kolečky cibule. Nakonec vše zalijeme směsí olivového a slunečnicového oleje v poměru 1:1 tak, aby byla horní cibulka potopena v oleji. Sklenici s nakládaným hermelínem v provensálských bylinkách řádně uzavřeme a necháme zrát na chladném místě 4 - 5 dnů za občasného otočení sklenice spodní stranou nahoru.

Samozřejmě jde nahradit bylinky například kořením na čínu či větším množstvím čerstvého rozetřeného česneku.

Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách podáváme s tmavým pečivem nebo jako přílohu na steaku, k tataráku, k bramborovým hranolkům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách

    Celkový počet komentářů: 1

    • MK
      MK

      Komentář k receptu Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách

      Je lépe vždy použít čerstvý česnek. Nejlépe doma vypěstovaný... Granulovaný jej nikdy nemůže nahradit.

      09.10.2015 23:21:15


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaný hermelín v provensálských bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.