Máte rádi česnek? Pak si jej zkuste naložit. Nemusíte mít strach, že se vám zkazí a vždycky bude po ruce malá chuťovka k pivu nebo k obědu.
500 g | česnek |
olej | |
hřebíček | |
feferonka | |
bobkový list | |
nové koření | |
celý černý pepř | |
nálev | |
---|---|
4 lžíce | cukr |
sůl | |
1 dl | ocet |
1 dl | voda |
2 dl | bílé víno |
Stroužky čerstvého nového česneku oloupeme a vložíme do sklenice. Vrstvy česneku prokládáme kořením. Do každé sklenice přidáme jednu feferonku. Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev získáme svařením vína, octa, vody s cukrem a solí. Sklenice nakonec zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. Nakládaný česnek poslouží například jako příloha k masu. Naložený česnek není tak štiplavý a má zajímavou chuť.
Recept na zdravý domácí chléb z žitné mouky, semínek a česneku si rozhodně zamilujete! Ta vůně, chuť a křupavá kůrka, navíc nebude potřeba domácí pekárny.
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena