reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Nakládaný česnek

Máte rádi česnek? Pak si jej zkuste naložit. Nemusíte mít strach, že se vám zkazí a vždycky bude po ruce malá chuťovka k pivu nebo k obědu.


  • 3,0

    628×

    3 628
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Recept na dýňové pyré krok za krokem

1. 11. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

1. 11. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Postup přípravy

Stroužky čerstvého nového česneku oloupeme a vložíme do sklenice. Vrstvy česneku prokládáme kořením. Do každé sklenice přidáme jednu feferonku.

Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev získáme svařením vína, octa, vody s cukrem a solí. Sklenice nakonec zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.

Nakládaný česnek poslouží například jako příloha k masu. Naložený česnek není tak štiplavý a má zajímavou chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaný česnek

    Celkový počet komentářů: 2

    • Růžička Milan
      Růžička Milan

      Není toho nálevu málo na 500g česneku?

      15.01.2016 11:15:15

    • Sarsted
      Sarsted

      U tohoto receptu je důležitá teplota zavařování, nesmí překročit 85°C, jinak se česnek rozvaří.

      08.11.2005 16:06:51


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaný česnek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.