reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaný česnek

Máte rádi česnek? Pak si jej zkuste naložit. Nemusíte mít strach, že se vám zkazí a vždycky bude po ruce malá chuťovka k pivu nebo k obědu.


  • 3,0

    621×

    3 621
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Stroužky čerstvého nového česneku oloupeme a vložíme do sklenice. Vrstvy česneku prokládáme kořením. Do každé sklenice přidáme jednu feferonku.

Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev získáme svařením vína, octa, vody s cukrem a solí. Sklenice nakonec zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.

Nakládaný česnek poslouží například jako příloha k masu. Naložený česnek není tak štiplavý a má zajímavou chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaný česnek

    Celkový počet komentářů: 2

    • Růžička Milan
      Růžička Milan

      Není toho nálevu málo na 500g česneku?

      15.01.2016 11:15:15

    • Sarsted
      Sarsted

      U tohoto receptu je důležitá teplota zavařování, nesmí překročit 85°C, jinak se česnek rozvaří.

      08.11.2005 16:06:51

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaný česnek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.