reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Prorostlý a uvařený bůček obalený směsí papriky, pepře, soli a česneku.


  • 4,6

    290×

    4,5 290
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Vepřový bok dobře očistíme a omyjeme. Připravíme si nálev. Všechen česnek oloupeme a spolu se 2 lžičkami soli a černým pepřem jej vložíme do vody. Vše přivedeme k varu a přidáme připravený bůček. Ten vaříme asi hodinu. Uvařený bůček vyndáme a krátce necháme vychladnout. Stačí zhruba 5 minut.

Během vaření bůčku si připravíme obalovací hmotu. Do hrníčku dáme 2 lžičky vývaru z bůčku. Přidáme sůl, mletý pepř, papriku a 3 prolisované stroužky česneku. Vzniklou hmotu pořádně zpracujeme a postupně jí nanášíme na bůček, až je celý obalený.

Obalený bůček zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Poté ho můžeme přemístit do lednice.

Nakládaný bůček se podává zastudena. Krájíme jej na prkénku na asi 1/2 cm plátky a podáváme s chlebem a sterilovanou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaný bůček

    Celkový počet komentářů: 6
    • Josef
      Josef

      Nakládaný bůček

      Doporučuji ještě před vařením prošpikovat česnekem.

      11.04.2011 23:00:48

    • Markéta
      Markéta

      Trochu jinak

      Já bůček raději peču a podlévám černým pivem, je potom křehčí a má výraznější chuť. Jinak vše zůstává stejné.

      17.02.2008 15:47:45

    • babule
      babule

      Tento recept se určitě neztratí,doporučuji ho dál,hlavně v tomto období přejídání :o)

      25.12.2007 09:46:42


    • garba
      garba

      Re: doporučení

      Ještě lepší je tuto pochoutku udělat z vepřového laloku

      22.12.2007 19:59:21


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaný bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.