reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládané znojemské okurky

Recept na zavařené okurky bez přípravy nálevu.


  • 4,6

    39×

    4,5 39
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu (mrkev a cibuli) očistíme a nakrájíme na plátky.

Do zavařovací sklenice vložíme 3 plátky mrkve, plátek cibule a snítku kopru. Přidáme 8 tabletek sacharinu, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, lžičku soli, čtvrt lžičky hořčičného semínka. Naskládáme okurky, přidáme 1 dl octa a doplníme zavařovací sklenici studenou vodou.

Sklenici s nakládanými znojemskými okurkami zavřeme a sterilujeme při 90 °C 6 - 8 minut.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládané znojemské okurky

    Celkový počet komentářů: 13
    • petra
      petra

      Komentář k receptu Nakládané znojemské okurky

      Okurky jsem zavařovala podle tohoto receptu v červenci a dnes si řekla, že ochutnám a jsou tedy TOP! křupavé!! jen příště dám míň octa, jsou na mě moc kyselé, ale jinak doporučuji!! Petra

      20.09.2018 18:36:26

    • siana
      siana

      Výborné, křupavé a mňamózní

      Zdravím, jsem kuchař - samouk bez vlastní zahrady. Okurky jsem zkoušela zavařovat různě a s různými láky (i Deko) - vždycky s nejistým výsledkem. Letos jsem si koupila zavařovací hrnec, sklenice z Tescomy a připravovala okurky s nálevem podle tohoto receptu. Je to rychlé, nemusí se nálevu dělat tolik, že pak zbyde, když máte jen jednorázový přísun okurek. Okurky jsou krásně krupavé, lepší než z obchodu. Je to nejlepší recept, chválím, děkuji a dávám palec nahoru. Jinak už zavařovat okurky nebudu.

      09.09.2018 08:54:20

    • jožin
      jožin

      nakládané okurky

      já dělám nálev z deka které se nemusí sterilovat. podle návodu na sáčku přidávám 35spolarinů a 35 kostek cukru jak bejvaly větší.uvařím nálev a vařícím nálevem zalévám sklenice.zavíčkuji a otočím dnem vzhůru.dosklenic dávám trochu cibule,trochu mrkve,kopr trochu.jináč kdo si co dá. česnek,křen,pálivou papričku. jako znojemské okurky.nezaměnit deko s deko steril!!!!!!!!

      20.01.2013 15:26:34


    • kucharsky77
      kucharsky77

      včera jsem to vyzkoušel,a je to úspora času.

      01.09.2012 09:02:50

    • kucharsky77
      kucharsky77

      včera jsem to vyzkoušel,a je to úspora času.

      01.09.2012 09:00:49

    • Ivana
      Ivana

      přeji hezký den,musím se podělit u můj způsob zavařování okurek,jde to velice rychle,ale co je důležité,okurky jsou krásně křehké.Nejprve si očistím okurky a umyji sklenice a teď to hlavní,dám si vařit jakýkoliv nálev a ten nechám stále vařit,do menšího kastroulku s dám pod pokličku vyvařovat víčka,a zapnu si el troubu na 100 st. Celsia.očištěné okurky narovnám do sklenci a dávám si je na plech,který běžně použíáím na pečení,až je plech plný vejde se tam 12 sklenic s okurkami dám ho do el. troubyohřáté na 100 st. to je důležité jinak sklenice budou praskat.Až zhasne kontrolka můžeme začít se zavařování. Ohřátou sklenici vyndám z el. trouby a dám si ji na dřevěné prkénko a neliji nálev asi 1 mm pod okraj sklenice a zavíčkuji a překlopím dnes vzhůru a dám vychladit na chodbu takto se dá asi za 2 hod. zavařit 40 sklenic

      15.07.2012 14:39:32

    • siana
      siana

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      06.08.2011 12:19:57

    • siana
      siana

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      06.08.2011 12:18:24

    • kočule
      kočule

      Recept znám ale,

      já dávám 5 sacharinů
      3/4dcl octa
      na skleničku 2-3 plátky křenu, nebo stroužek česneku.
      Recept je výborný. Zavařování jde strašně rychle. Zavařuji co se urodí na zahradě 1-3sklenice denně. Nemusím dělat lák.

      11.03.2010 10:19:06

      • Bajachu
        Bajachu

        Re: Recept znám ale,

        Ano, děláme to také tak. Je to asi nejrychlejší, způsob jak okurky zavařit. Jsou výborné a křupavé. Zavařujeme už léta v mikrovlné troubě. Zavařujeme 2 - 5 sklenic ob den, podle toho jak se sklidí. Je to rychlé a nenáročné.

        13.07.2018 10:00:54

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nakládané znojemské okurky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.