Recept na nakládané švestky v kořeněném sladkokyselém nálevu.
1 kg | švestky |
nálev | |
---|---|
2.5 hrnku | cukr |
1 ks | skořice celá |
5 tobolek | kardamom |
1 lžička | celý černý pepř |
2 hrnky | červený vinný ocet |
Nejdříve si připravíme nálev. Ocet s cukrem, skořicí a pepřem přivedeme k varu a zvolna vaříme přibližně 10 - 15 minut. Nálev necháme vychladnout. Švestky očistíme od stopek, otřeme a suché postupně propíchávámeme na několika místech vidličkou. Švestky vkládáme do předem sterilovaných sklenic, zalijeme nálevem, uzavřeme a uchováme v chladu. Švestky necháme rozležet alespoň 14 dní. Nakládané švestky ve sladkokyselém nálevu podáváme jako chuťovku k teplým nebo studeným pečeným masům a drůbeži.
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno
Sezóna švestek je v plném proudu. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena