Pochoutka k masu. Plněné paprikové lusky v nálevu.
40 g | cukr |
1 dl | olej |
20 g | sůl |
1 kg | zelí |
nové koření | |
sladké zelené papriky nebo kapie | |
sladkokyselý nálev |
Nakrouháme zelí na jmené nudličky, promícháme s cukrem, solí a tymiánem a necháme odležet, aby zelí trochu zkřehlo.
Odstáté zelí trochu promačkáme a naplníme do paprik, které jsme zbavily semen. Vložíme do hnce a zalijeme sladkokyselým nálevem svařeným s kořením, nebo směsí povařené vody a octa v poměru 2:1. Nálev ještě trochu osladíme a přidáme olej.
Papriky vložíme do sklenic a zalijeme hotovým nálevem. Sterilujeme 20 minut při teplotě 80°C.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena