reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Houby nakrájíme na libovolně velké kousky a rozdělíme je do zavařovacích sklenic. Do každé sklenice nasypeme na špičku nože pomůcky ke konzervování.

2. Svaříme vodu s octem, solí, cukrem, kořením a polévkovou kostkou, vařící nálev ihned nalijeme na houby a přidáme 1 polívkobé lžíce oleje do každé sklenice.

3. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme je na pečící plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a dáme do spodní poloviny předehřáté trouby.

Zavařovací teplota (předehřátí a zavařování):

Elektrická trouba: 95 °C

Plynová trouba: stupeň 1

Délka zavařování: 70 minut



TIP: Bílý 6 % vinný ocet lze nahradit klasickým 8 % octem.

TIP 2: Lze samozřejmě použít i jinou kombinaci tvrdých hub, např. mladé klouzky, kozáky apod. Pokud houby před naskládáním do sklenic chvíli povaříme, nezmenší po zavaření tolik svůj objem a houby ve sklenici nebudou „plavat“.

TIP 3:Výtečné využití nakládaných hub jsou jednohubky na kostičkách tvrdého sýra. Ideální na párty všeho druhu!



Recept od Dr.Oetker
www.oetker.cz.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nakládané houby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.