reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládané feferonky

Kdo má rád feferonky, určitě si pochutná. Tento úžasný recept mám od přátel. Delikatesa je vhodná k grilovaným, dušeným, ale i jinak upraveným masovým pokrmům. Hodí se i k obloženým chlebům.


  • 4,0

    41×

    4 41

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z umytých feferonek odřežeme vrchní zelenou část (stopku) a každou papriku naplníme jedním oloupaným stroužkem česneku a 3 - 4 kusy rozinek. Pokud je paprika malá, stroužek česneku rozpůlíme. Papričky uvnitř nečistíme, necháváme je se semínky.

Chilli papričky vložíme do zavařovacích sklenic, zalijeme horkým kyselým nálevem a krátce sterilujeme. Množství nálevu si určíme podle množství sklenic. Nálev vyrábím z litru vody na 15 dkg cukru, 2 dl octu (8%) a 3 - 5 g soli. Nálev krátce povaříme (asi 3 minuty) a ještě horkým nálevem chilli papričky zaléváme.

Tento nálev je výborný i na samotné almy papriky, tedy bez uvedené náplně. Pro starší je dobré papriky krátce povařit v nálevu, naložit do sklenic, dolít nálevem a po zavření sklenic a otočené na závit nechat chladnout pomalu, třeba je zabalíme do deky. Další možností je almy papriky plnit naplněnými feferonkami, ale to už je na naší fantazii.

Nakládané feferonky nebo papriky podáváme nejčastěji k masu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládané feferonky

    Celkový počet komentářů: 10
    • Eva Sudová
      Eva Sudová

      mohu přidat i vlašské ořechy?

      02.10.2018 10:35:05

    • Julanda
      Julanda

      Dnes sme ich ochutnali - fakt vynikajúce, obávam sa, že ich bude málo, tak sme sa do nich pustili.

      27.10.2014 08:59:57

    • Julanda
      Julanda

      Sú fakt vynikajúce, kto ochutnal, každý pochválil a žobronil o jeden pohárik. Obávam sa, že aj nám bude málo, tak sme sa do nich pustili.

      27.10.2014 08:57:02


    • garter
      garter

      Komentář k receptu Nakládané feferonky

      A už to netreba potom sterilizovať?

      19.08.2014 18:43:59

    • Julanda
      Julanda

      Tak som urobila pár pohárikov, veľmi sa teším, až sa odležia.

      18.07.2014 07:54:39

    • Julanda
      Julanda

      Urobila som zopár pohárov, už sa teším, až sa odležia.

      18.07.2014 07:54:15

    • Vlčák
      Vlčák

      Před 14ti dny jsem načal první sklenici feferonek podle tohoto návodu. Měl jsem celkem 5 skleniček a už nemám žádnou ! Hádejte proč ?!? Napovím - protože jsou tak výborné, že jsem je už všechny zbaštil. Ale nevadí, dnes zavařuji další várku, ale budu je muset lépe schovat. To proto, abych je jen tak lehce nenašel a déle mi vydržely.

      08.10.2011 15:30:08

    • Vlčák
      Vlčák

      Tak jsem to taky zkusil, hezky podle návodu. Ještě je nechám nějaký ten týden uležet a potom hurá na ně. Opravdu se na ně moc těším. Jsem zvědavý na chuť, která vznikne kombinací papriček, česneku a rozinek. Skutečně velmi zajímavý recept, děkuji za něj.

      02.09.2011 22:29:08

    • bočan
      bočan

      výborné feferonky


      HODÍ SE JAKO PŘÍLOHA KE GRILOVANÝM MASŮM.

      10.04.2010 09:01:27

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Nakládané feferonky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.