reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaná svíčková na smetaně

Tato naše tradiční česká pochoutka snad nemá žádného odpůrce a chutná ještě lépe, když je den nebo dva uleželá.


  • 3,0

    965×

    3 965
  • 2 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Omyté maso, nejlépe svíčkovou nebo hovězí zadní, vložíme do kastrolu. Maso poklademe rozkrájenou zeleninou a cibulí. Přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření. Vše přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do chladničky odležet na jeden nebo dva dny. Maso bude potom měkčí a lahodnější.

Celý hrnec potom dáme na plotnu a maso i se zeleninou osmahneme. Podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličku dusíme. Když nám svíčková změkne, vyndáme ji a naporcujeme na plátky.

Šťávu z masa a zeleniny zalijeme mlékem nebo smetanou s rozkvedlanou moukou a chvíli povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a vyjmeme koření. Zeleninu prolisujeme do omáčky nebo rozmixujeme, aby byla omáčka obzvláště jemná. Svíčkovou omáčku ještě ochutíme solí, pepřem, kysanou smetanou a popřípadě můžeme omáčku přisladit nebo okyselit. Do omáčky vložíme prohřát maso a máme hotovo.

Nakládanou svíčkovou na smetaně podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

    Celkový počet komentářů: 19
    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

      Výborné. Děkuji za recept

      14.05.2019 08:10:46

    • Evženie
      Evženie

      Svíčková

      Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.

      12.10.2018 16:21:14

    • Evženie
      Evženie

      Svíčková

      Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.

      12.10.2018 16:20:02


    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

      Nazvat recept " Nakládaná svíčková na smetaně " a potom smetanu nahradit mlékem a " rozkvedlanou " moukou hovoří za vše.Nebudu ani zkoušet.

      02.09.2017 21:40:03

      • Vladimír
        Vladimír

        Re: Komentář k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

        Zdravím všechny z kuchyně a souhlasím. Chtěl jsem se něco přiučit, i když svíčkovou dělám celkem myslím úspěšně a dlouho, ale to co je v tomto receptu je snad neproveditelné a když, tak to určitě nechutná jako svíčková.

        28.10.2019 14:39:31

    • **Jožo **
      **Jožo **

      Nakládaná svíčková na smetaně

      výborná a domácí knedlíček s domácíma brusinkama,dobrá bašta..

      07.10.2012 12:48:24

    • Weixelbraunka
      Weixelbraunka

      doplněk k úvodu

      Ano, souhlasím s Vámi, že omáčka druhý den chutná lépe, ale víte proč? Protože se v ní namnoží bakterie. Kdybyste pod mikroskopem viděla, jaký svinstvo druhej nebo dokonce třetí den jíte, jsem přesvědčená, že byste omáčky uvařila minimum, jen na ten jeden den.

      09.07.2008 00:06:56


    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.