reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaná svíčková na smetaně

Tato naše tradiční česká pochoutka snad nemá žádného odpůrce a chutná ještě lépe, když je den nebo dva uleželá.


  • 3,0

    965×

    3 965
  • 2 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Omyté maso, nejlépe svíčkovou nebo hovězí zadní, vložíme do kastrolu. Maso poklademe rozkrájenou zeleninou a cibulí. Přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření. Vše přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do chladničky odležet na jeden nebo dva dny. Maso bude potom měkčí a lahodnější.

Celý hrnec potom dáme na plotnu a maso i se zeleninou osmahneme. Podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličku dusíme. Když nám svíčková změkne, vyndáme ji a naporcujeme na plátky.

Šťávu z masa a zeleniny zalijeme mlékem nebo smetanou s rozkvedlanou moukou a chvíli povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a vyjmeme koření. Zeleninu prolisujeme do omáčky nebo rozmixujeme, aby byla omáčka obzvláště jemná. Svíčkovou omáčku ještě ochutíme solí, pepřem, kysanou smetanou a popřípadě můžeme omáčku přisladit nebo okyselit. Do omáčky vložíme prohřát maso a máme hotovo.

Nakládanou svíčkovou na smetaně podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

    Celkový počet komentářů: 18
    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

      Výborné. Děkuji za recept

      14.05.2019 08:10:46

    • Evženie
      Evženie

      Svíčková

      Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.

      12.10.2018 16:21:14

    • Evženie
      Evženie

      Svíčková

      Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.

      12.10.2018 16:20:02


    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

      Nazvat recept " Nakládaná svíčková na smetaně " a potom smetanu nahradit mlékem a " rozkvedlanou " moukou hovoří za vše.Nebudu ani zkoušet.

      02.09.2017 21:40:03

    • **Jožo **
      **Jožo **

      Nakládaná svíčková na smetaně

      výborná a domácí knedlíček s domácíma brusinkama,dobrá bašta..

      07.10.2012 12:48:24

    • sandra
      sandra

      no je to fajn ale marca dela lepsi

      24.03.2012 23:14:14

    • Weixelbraunka
      Weixelbraunka

      doplněk k úvodu

      Ano, souhlasím s Vámi, že omáčka druhý den chutná lépe, ale víte proč? Protože se v ní namnoží bakterie. Kdybyste pod mikroskopem viděla, jaký svinstvo druhej nebo dokonce třetí den jíte, jsem přesvědčená, že byste omáčky uvařila minimum, jen na ten jeden den.

      09.07.2008 00:06:56

    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaná svíčková na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.