reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaná namíchaná zelenina

Nejen kyselé okurky jsou dobrá příloha.


  • 4,8

    198×

    4,7 198
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, opláchneme. Mrkev škrábat nemusíme, jen umyjeme, ale spolu s červenou řepou povaříme v osolené vodě, tak pět minut. Řepu vaříme s kořínkem a se zkrácenou natí, aby nám neunikala šťáva. Po uvaření řepu oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Mrkev vybíráme tu nejmenší, která se urodila a dáme celou, popřípadě pokrájíme velkou asi na pěticentimetrové kousky, ale až po jejím uvaření.

Květák rozdělíme na růžičky, česnek jen oloupeme a dáme celé stroužky, okurky nakládačky celé, popřípadě na kousky pokrájíme salátovky. Oloupeme malou cibulku nebo opět pokrájíme velkou. Křen oloupeme a také pokrájíme na kousky. Neuvádím množství zeleniny, je to jen na Vás, kolik sklenic uděláte, nebo pro kolik sklenic jste nálev navařili. Nálev je klasický na okurky. Použijte váš osvědčený, nebo uvařte jen ten, který je na deku uveden.

Takže do jedné sklenice: běžně - dva ks mrkve, okurky, růžičky květáku, červené řepy, dva stroužky česneku, cibulky a jeden kousek křenu popřípadě ještě doplníme či ubereme. Může se přidat snítka kopru, ale nemusí být. Opět podle chuti. Zeleninu zalijeme nálevem, uzavřeme sklenici a sterilizujeme patnáct minut při 90 stupních.

Nakládanou namíchanou zeleninu podáváme jako přílohu podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaná namíchaná zelenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.