reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nakládaná kořenová zelenina

Zelenina z vlastní zahrádky na zimní uskladnění.


  • 3,7

    13×

    3,6 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme, okrájíme slupku a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse vše dobře promícháme. Připravíme si nálev. Vše smícháme a směs necháme přejít varem. Takto připravený a vychladlý nálev můžeme skladovat v dobře uzavřené láhvi několik měsíců.

Zeleninu napěchujeme do vymytých, horkou vodou vypařených sklenic, nejlépe od dětských přesnídávek. Zalijeme nálevem a navrch přidáme kávovou lžičku oleje. Hrdlo sklenice pečlivě otřeme čistou utěrkou a pevně uzavřeme. Kořenovou zeleninu zavařujeme 20 minut při 80 °C.

Nakládaná kořenová zelenina je vhodná pod masa, ale i do polévek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nakládaná kořenová zelenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.