reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nadýchaný piškotový korpus

Recept na piškotový korpus pro základ jakéhokoliv dortu. Piškot je krásně nadýchaný.


  • 4,6

    270×

    4,6 270
  • 25 min

  • 60×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

5877 kJ / 1403,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Růžičková kapusta zpestří jídelníček

28. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 638 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 714 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.

Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.

Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nadýchaný piškotový korpus

    Celkový počet komentářů: 83
    • Zuzana
      Zuzana

      prosím jak dlouho vydrží upečený korpus ( o víkendu ho upíct a ve čtvrtek ho naplnit krémem) ???
      děkuji za odpověď.

      08.12.2016 16:52:24

    • anonymka000111
      anonymka000111

      ahoj chci se zeptat jestli je normální že se mi to nahoře tak jakoby scvrklo a já nevím co s tím

      09.11.2016 16:52:09

    • Ježísheck
      Ježísheck

      Pochvala

      Upekl se v pořádku, hranatý plech. 15 minut akorát s mou elektrickou troubou. na 200°C a po 5 minutách 175°C.

      27.08.2016 12:58:12


    • ilonka9
      ilonka9

      Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus

      Můžu se zeptat jak velkou formu použít. Chci ho zkusit, ale potrebuju aby byl trochu vyšší. díky

      29.03.2016 19:30:55

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus

      Docela zásadní věc prosím, která téměř všude chybí ...
      jak velkou formu použít? Děkuji

      10.03.2016 08:58:03

    • Klecanda
      Klecanda

      Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus

      zatím je v troubě, přidla jsem do těsta i ořechy, a už je venku a vypadá moc dobře, děkuju za fajn recept.

      22.01.2016 13:01:37

    • haja
      haja

      Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus

      jakou lžičku polévkovou anebo dezertní

      15.01.2016 17:53:23

      • Denisa
        Denisa

        Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus

        Polévková lžička neexistuje.

        19.03.2016 19:26:58

    • Anet
      Anet

      Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus

      Dobrý den, chci se zeptat zda jste někdo zkoušel korpus potáhnout marcipánem či fondánem?

      19.06.2014 14:08:19

      • lea (tecka) korinkova
        lea (tecka) korinkova

        Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus

        naprosto perfektní recept na korpus, vždy má úspěch! já jsem potahovala jak fondánem, tak jinou potahovací hmotou, vždy pod hmotu dávám krém s troškou másla max. mascarpone + smetana a úsěch je vždy zaručen :-)

        11.01.2015 18:23:58


    Nalezeno receptů: 83
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchaný piškotový korpus

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.