reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Čerstvé žampiony neloupeme, protože ve slupce je nejvíce chuti, ani je neumýváme a neoplachujeme vodou, jen je utřeme vlhkým hadříkem, tak zbavíme žampiony případných nečistot a poté je pokrájíme na malé kousky. Případně můžeme použít jakékoliv jiné lesní houby, které máme rádi.

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce čerstvého másla, na něm zprudka opečeme žampiony do hněda a odpaření tekutiny, na závěr osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme úplně vychladnout. Zatím posekáme čerstvou petrželovou nať na jemno, rozklepneme 2 vejce, oddělíme žloutky a bílky, žloutky dáme do mísy a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který odložíme na chvíli do chladničky.

Do mísy k vaječným žloutkům přilijeme 2 lžíce studeného mléka, přidáme 2 lžíce polohrubé mouky, osolíme, okořeníme černým pepřem, přidáme posekanou petrželovou nať a všechno spolu dobře vymícháme na husté těstíčko, které necháme chvíli odpočinout. Do těstíčka přidáme vychladlé opečené žampiony a opatrně po menších dávkách vmícháme tuhý sníh z bílků. Tímto máme připravené těsto na placky.

V pánvi rozehřejeme máslo, na které polévkovou lžící vkládáme těsto, lžící roztlačíme na placky a žampionové placky osmažíme z obou stran do pěkné zlato-červené barvy. Osmažené žampionové placky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce.

Nadýchané žampionové placky podáváme horké s jemným zeleným salátem nebo jiným lehkým zeleninovým salátem. Žampionové placky jsou velmi chutné, nadýchané a lehoučké. Placky jsou výbornou letní večeří, která je rychle hotová a příprava je velmi jednoduchá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchané žampionové placky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.