reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Čerstvé žampiony neloupeme, protože ve slupce je nejvíce chuti, ani je neumýváme a neoplachujeme vodou, jen je utřeme vlhkým hadříkem, tak zbavíme žampiony případných nečistot a poté je pokrájíme na malé kousky. Případně můžeme použít jakékoliv jiné lesní houby, které máme rádi.

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce čerstvého másla, na něm zprudka opečeme žampiony do hněda a odpaření tekutiny, na závěr osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme úplně vychladnout. Zatím posekáme čerstvou petrželovou nať na jemno, rozklepneme 2 vejce, oddělíme žloutky a bílky, žloutky dáme do mísy a z bílků vyšleháme tuhý sníh, který odložíme na chvíli do chladničky.

Do mísy k vaječným žloutkům přilijeme 2 lžíce studeného mléka, přidáme 2 lžíce polohrubé mouky, osolíme, okořeníme černým pepřem, přidáme posekanou petrželovou nať a všechno spolu dobře vymícháme na husté těstíčko, které necháme chvíli odpočinout. Do těstíčka přidáme vychladlé opečené žampiony a opatrně po menších dávkách vmícháme tuhý sníh z bílků. Tímto máme připravené těsto na placky.

V pánvi rozehřejeme máslo, na které polévkovou lžící vkládáme těsto, lžící roztlačíme na placky a žampionové placky osmažíme z obou stran do pěkné zlato-červené barvy. Osmažené žampionové placky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce.

Nadýchané žampionové placky podáváme horké s jemným zeleným salátem nebo jiným lehkým zeleninovým salátem. Žampionové placky jsou velmi chutné, nadýchané a lehoučké. Placky jsou výbornou letní večeří, která je rychle hotová a příprava je velmi jednoduchá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchané žampionové placky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.