Dlouhé piškoty namáčíme zlehka po jednom do ovocného džusu (ideálně meruňka nebo broskev) a klademe do čtvercové vyšší misky.
Potom připravíme náplň. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlého spojeného krému. Přidáme mascarpone a tvaroh, lehce vmícháme, přidáme vanilkový cukr a 2 lžíce griotky, vaječného koňaku nebo jiného sladšího likéru. Nešleháme, jen mícháme. Postupně vmícháme čerstvé kousky z oloupaných broskví nebo meruněk. Můžeme použít i kompotované, dobře okapané. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krém naneseme na připravené piškoty, uhladíme a nadýchané ovocné tiramisu dáme chladit.
Nadýchané ovocné tiramisu podáváme ozdobeno rozemletými mandlemi nebo mandlovými lupínky.