Recept na výbornou sladkost ke kávě.
krém | |
---|---|
150 g | cukr |
250 g | máslo |
rum | |
500 g | tvaroh |
těsto | |
6 lžic | cukr |
2 lžíce | olej |
6 ks | vejce |
3 lžíce | kakao |
6 lžic | polohrubá mouka |
1 lžička | kypřicí prášek |
poleva | |
100 g | máslo |
2 lžíce | mléko |
1 ks | čokoláda na vaření |
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky spolu s ostatními surovinami na těsto zpracujeme v těsto a postupně do něj zapracujeme sníh z bílků. Kakaové těsto nalijeme do vymazané dortové formy a upečeme. Doba pečení záleží na troubě. Po upečení necháme korpus vychladnout v dortové formě. Zatím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme spolu s tvarohem, cukrem a trochou rumu do hladkého krému. Krémem potřeme studený korpus. Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo, do kterého dáme čokoládu na vaření a mléko. Vše necháme rozpustit, nalijeme na krémovou vrstvu. Nadýchané Míša řezy necháme ztuhnout. Nadýchané Míša řezy nakrájíme a můžeme podávat. .
Sladký tip na víkend: Upečte si Míša řezy bez lepku a vajec krok za krokem
Celiakie a jiné potravinové alergie jsou v současnosti velmi časté. Proto si dnes připravíme krok za krokem recept na oblíbené Míša řezy právě pro alergiky. Avšak chutnají stejně dobře jako ty "nedietní".
autor svranova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena