reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem

Rychlý tradiční dezert připravený podle snadného osvědčeného receptu.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

9240 kJ / 2207,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 690 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 929 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 744 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 586 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 734 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidáme mléko prošlehané s vejci. Metlou vše smícháme na husté těsto a zašleháme do něj rozpuštěné zchladlé máslo. Těsto necháme 10 minut až půl hodiny odpočinout.

Pánev rozehřejeme na vyšší teplotu a rozpustíme v ní oříšek másla. Naběračkou vlijeme tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi15 centimetrů. Smažíme, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky (trvá to asi minutu), pak lívance obrátíme a pokračujeme ještě minutu. Hotové placky uchováme na teplém místě.

Na přeliv můžeme jahody pokrájet na půlky, nebo je necháme v celku. Jahody dáme do kastrolu s troškou vody a cukrem a necháme je ohřát k bodu varu. Ve 2 dl vody si rozmícháme velkou lžíci kukuřičného škrobu a za stálého míchání vlijeme k jahodám. Jahodový přeliv necháme provařit.

Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem podle fantazie úhledně naservírujeme na talíře a podáváme jako výborrný teplý sladký dezert.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem

    Celkový počet komentářů: 2

    • KRLK
      KRLK

      Komentář k receptu Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem

      velice jednoduché a přitom dobré.

      12.05.2018 09:32:20

    • Katka
      Katka

      Lívance se povedly nemůžu si stěžovat!

      27.11.2016 16:55:25


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.