reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nadýchané jahodové knedlíky

Klasika babiččiny kuchyně. Recept na kynuté knedlíky plněné ovocem podle chuti.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 602 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Polohrubou mouku prosejeme do mísy a uděláme do ní důlek. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Do důlku v mouce nasypeme lžíci cukru, nalijeme trochu mléka, rozdrobíme do něj kvasnice a zaprášíme asi lžící mouky. V teple pak necháme vzejít kvásek.

Když je kvásek nakynutý, přidáme zbytek mléka, špetku soli, žloutek a vařečkou, nebo šlehačem s hnětacími háky zaděláme hladké těsto, které je na dotek pružné, takřka nelepí a je nádherně hebké. Těsto v míse zakryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme asi 30 minut kynout. Mezitím si očistíme a nakrájíme ovoce.

Nakynuté těsto propracujeme rukama a válečkem rozválíme na asi 7 mm silný plát. Ten nakrájíme na malé kousky, na každý z nich dáme ovoce a to do těsta zabalíme jako do měšce. Knedlíky uzlíkem otočíme dolů a necháme ještě chvilku kynout.

Ve velkém hrnci s poklicí přivedeme k varu dostatečné množství vody. Když voda vře, stáhneme plamen tak, aby jen mírně probublávala, vložíme do hrnce část knedlíků a přikryjeme poklicí. Kynuté jahodové knedlíky vaříme asi 8 minut.

Ihned po vyndání knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich unikla pára a nesrazily se. Postupně takto uvaříme všechny knedlíky. Během varu pokud možno nesundaváme poklici, aby knedlíky zůstaly hezky nadýchané.

Nadýchané jahodové knedlíky podáváme posypané skořicovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, podle chuti přidáme i zakysanou smetanu nebo rozpuštěné máslo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchané jahodové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.