reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Nadýchané jahodové knedlíky

Klasika babiččiny kuchyně. Recept na kynuté knedlíky plněné ovocem podle chuti.


  • 3,7

    3,6 6
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Polohrubou mouku prosejeme do mísy a uděláme do ní důlek. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Do důlku v mouce nasypeme lžíci cukru, nalijeme trochu mléka, rozdrobíme do něj kvasnice a zaprášíme asi lžící mouky. V teple pak necháme vzejít kvásek.

Když je kvásek nakynutý, přidáme zbytek mléka, špetku soli, žloutek a vařečkou, nebo šlehačem s hnětacími háky zaděláme hladké těsto, které je na dotek pružné, takřka nelepí a je nádherně hebké. Těsto v míse zakryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme asi 30 minut kynout. Mezitím si očistíme a nakrájíme ovoce.

Nakynuté těsto propracujeme rukama a válečkem rozválíme na asi 7 mm silný plát. Ten nakrájíme na malé kousky, na každý z nich dáme ovoce a to do těsta zabalíme jako do měšce. Knedlíky uzlíkem otočíme dolů a necháme ještě chvilku kynout.

Ve velkém hrnci s poklicí přivedeme k varu dostatečné množství vody. Když voda vře, stáhneme plamen tak, aby jen mírně probublávala, vložíme do hrnce část knedlíků a přikryjeme poklicí. Kynuté jahodové knedlíky vaříme asi 8 minut.

Ihned po vyndání knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich unikla pára a nesrazily se. Postupně takto uvaříme všechny knedlíky. Během varu pokud možno nesundaváme poklici, aby knedlíky zůstaly hezky nadýchané.

Nadýchané jahodové knedlíky podáváme posypané skořicovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, podle chuti přidáme i zakysanou smetanu nebo rozpuštěné máslo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchané jahodové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.