reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nadýchané domácí housky

Domácí nadýchané housky, které zachutnají každému. Recept na jemné pečivo.


  • 4,2

    25×

    4,2 25
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Energetická hodnota

2340 kJ / 558,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Postup přípravy

Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme na teplém místě vykynout zhruba 15 minut, než se vytvoří pěna.

Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku na vrch posypeme hrstkou hladké mouky, posolíme a promícháme. Přidáme vejce, olej a cukr moučka. Přidáme kvásek a elektrickým mixérem prohněteme, až se utvoří vláčné těsto s bublinkami. Přikryjeme suchou čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynou zhruba 45 - 60 minut.

Linku nebo vál posypeme hrubou moukou a položíme těsto. Z těsta odkrajujeme vždy po třech kouscích, které zpracujeme do tvaru válečků. Mohou být užší, housky na plechu ještě trochu nakynou. Válečky splétáme do malých housek a potom je pokládáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Housky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubou solí nebo kmínem.

Housky pečeme při 160 - 170 °C, dokud housky lehce nezezlátnou.

Nadýchané domácí housky spotřebujeme nejlépe v den upečení, druhý den jsou taky dobré, ale už to není ono.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nadýchané domácí housky

    Celkový počet komentářů: 3
    • Zdeněk z valašska
      Zdeněk z valašska

      Dokončení housek

      Zdravím všechny pekaře :)
      100ml. oleje bych dal dle potřeby a vlastnosti těsta, ale já jsem ho tam dával/ olivový olej/. droždí jsem dával 3kusy, tedy 80g., Moukujsem dával 250 hl. a 250 polohrubé, těsto je pak vláčnější, vejce jsem dával 3,
      pekl jsem to rozehřáté trouby na 200C pak jsem dal horký vzduch/ gril/ a snížil teplotu na 170C, doporučuji neotvírat! těsto by vám spadlo.
      navrch dáváme slaninu, cibuli, česnek, sůl, a sýr. hezký den Zdeněk Špak

      22.12.2015 19:08:33

    • Mirka
      Mirka

      100 ml oleje je podle me prilis na 550 g mouky.

      06.05.2015 18:09:53



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchané domácí housky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.