reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nadýchaná mrkvová bábovka

Opět jeden recept z portugalské kuchyně, úžasně jemná a vláčná buchta s minimem mouky a s nádhernou oranžovou barvou.


  • 0

    0 0
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Do mixéru nalijeme vejce, olej a sůl, zapneme mixér a necháme směs dobře promíchat. Přidáme očištěnou a na jemno nastrouhanou mrkev a opět dobře promícháme. Směs nalijeme do misky s moukou, cukrem a práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

Předehřejeme troubu na 180 °C, směs přelijeme do vymazané formy na bábovku a pečeme v troubě při ustálené teplotě do zlatohněda.

Po vychladnutí vyjmeme mrkvovou bábovku z formy a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.

Nadýchanou mrkvovou bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nadýchaná mrkvová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.