Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami

1 h 15 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 368x
Recept na výbornou nádivku, která se dá jíst bez dalších příloh.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky. Listy kopřiv omyjeme a nasekáme na jemno. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme na sníh. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud máme sušené houby, namočíme je do vody. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

Cibuli podusíme a přidáme kousky hub. Směs osolíme a ochutíme kmínem. Když jsou houby skoro hotové, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kopřivy a opět podusíme. Dále přidáme polovinu toustového chleba, máslo, žloutky, podle potřeby vývar nebo mléko, podle chuti muškátový květ, sůl, šalvěj a mletý pepř. Po částečném vychladnutí přidáme druhou polovinu toustového chleba a vmícháme sníh z bílků. Tímto máme nádivku se slaninou připravenou k pečení.

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáče přendáme připravenou směs na nádivku a pečeme v troubě při 170 °C dozlatova.

Nádivku s anglickou slaninou a kopřivami můžeme podávat teplou i studenou. Jak kdo má rád. Nádivku lze podávat samotnou nebo s přílohou podle chuti.

autor receptu:

Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami

Přidat příspěvek k receptu Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept