reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nadívaný domácí králík

Pečený králík s nádivkou z uzeného masa, jater a bylinek.


  • 4,5

    27×

    4,4 27
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Postup přípravy

Králíka očistíme, zbavíme hlavy a ostatních částí, které můžeme použít na polévku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Česnek oloupeme, rozdrtíme a promícháme se lžící oleje, pepřem a solí. Králíka prošpikujeme a břišní dutinu potřeme česnekovou směsí. Zabalíme do folie a necháme rozležet.

Připravíme si nádivku. Uzené maso uvaříme doměkka, vychladlé nakrájíme na malé kousky. Očištěná játra orestujeme na malém množství oleje a pokrájíme je nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky i s natí usekáme najemno. Petrželovou nať omyjeme a také usekáme nadrobno. Máslo necháme rozpustit. Bílky vyšleháme do tuha.
Nakrájené rohlíky přelijeme studeným uzeným vývarem, vmícháme uzené maso, orestovaná játra, rozpuštěné máslo, cibulku, petrželku a žloutky. Vše podle chuti osolíme, opeříme a lehce vmícháme ušlehaný bílkový sníh.

Králíka vyjmeme z folie, dutinu břišní vyplníme nádivkou a uzavřeme pomocí jehel nebo párátek. Vložíme do pekáče, podlijeme zbytkem uzeného vývaru a vínem. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vlastní šťávou dorůžova. Propečení nádivky zjistíme pomocí špejle.

Pečeného králíka naporcujeme a podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem. Šťávu servírujeme zvlášť v omáčníku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nadívaný domácí králík

    Celkový počet komentářů: 1

    • akrij.1990
      akrij.1990

      Tento recept je velice rychlý a jednoduchý na přípravu a odměnou je pravé české jídlo, které je zdravé. Můj návrh je použít pouze 2 hrudí králíka a sešpendlit proti sobě. Klasická nádivka velice chutná! Hodnotím pouze kladně...;)

      31.07.2011 11:59:39


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Nadívaný domácí králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.