reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Nadívané vepřové kapsy

Nadívané vepřové kapsy

Vepřové kapsy pečené na cibuli plníme masovou česnekovo-sardelovou nádivkou. Recept i pro slavnostnější příležitost.


  • 4,0

    49×

    4 49
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Plátky masa očistíme, naklepeme, potřeme olejem, z obou stran osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na silné kroužky.

Mezitím si připravíme si nádivku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a plátky veky namočíme do vývaru. Na pánvi rozškvaříme slaninu, na které necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a směs za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme víno, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Vychladlou masovou směs ochutíme sardelovou pastou a spolu s vejcem a namočenou vekou vše propracujeme v hladkou nádivku.

Odleželé plátky masa naplníme nádivkou, spojíme jehlami a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Orestované kapsy i s výpekem vložíme do pekáčku vyloženého cibulí. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Během pečení maso občas přeléváme výpekem.

Nadívané vepřové kapsy pečené na cibuli podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Nadívané vepřové kapsy

    Celkový počet komentářů: 1

    • Parodie 7
      Parodie 7

      Vepřové kapsy

      Ještě jsem to sice nedělal,ale R.P.už jsem vytiskl a vazkoušení naplánoval na sobotu.Recept se zdá velmi zajímavý a gurmánský.Proto se naň už těším.Při výběru různých receptů je nutno se řídit tvorbou slin v ústech,Podle množství slin odhaduji na chuťovou kvalitu receptu.Nesmí se to přehánět,ale čas od času lze si i trochu lukulsky zařádit.Tento recept tomu napovídá.Díky za něj paní Jarce.

      10.01.2011 09:42:55

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Nadívané vepřové kapsy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.