reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Nadívané telecí hrudí

Báječný recept na plněné telecí hrudí. Maso naplníme pouze pohankovou nádivkou.


  • 3,1

    175×

    3 175
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku.
Pohanku připravíme tak, že ji namočíme do horkého mléka a necháme tak 1/2 hodiny nabobtnat. Pak ji zcedíme, přidáme vejce, 1 čajovou lžičku rozpuštěného másla, nastrouhaný muškátový oříšek, nadrobno nasekanou petrželku a sůl. Vše pořádně promícháme.



Maso umyjeme, nařežeme tak, aby se hrudí dalo naplnit připravenou nádivkou. Hrudí naplníme, zašijeme, osolíme, potřeme olejem a vložíme do trouby, podlijeme masovým vývarem a upečeme.

Šťávu zahustíme pohankovou hladkou moukou a zjemníme čajovou lžičkou másla.



Podáváme s brambory.


Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Nadívané telecí hrudí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.