reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce, přičemž přebytek mouky oklepeme.

Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3 - 4 lžíce oleje a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 1,5 - 2 hodiny podle velikosti a kvality masa. Maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme.

Měkké maso vyjmeme na talíř a zakryjeme alobalem. Porcujeme jej až po odpočinutí. Omáčku přivedeme k prudšímu varu a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou, asi 5 - 6 lžic mouky. Mysliveckou svíčkovou povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu a jen krátce provaříme. Podle chuti omáčku osolíme, přikyselíme citronem nebo přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.

Mysliveckou svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Myslivecká svíčková ala Edita

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.