reklama
hledat uživatel
       

Musaka po česku

Musaka se dělá v Řecku, Chorvatsku atd, ale lze jí udělat i v Čechách. Jsou to zapečené brambory s mletým masem.


  • 4,4

    80×

    4,3 80
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Na pánvičce rozpálíme olej, na kterém osmahneme dozlatova na kostičky nakrájené 2 cibule. Poté přidáme mleté maso (nejlépe část vepřového a část hovězího masa), které při osmahnutí rozetřeme na malé kousky. Přidáme cca 2 - 3 lžíce mleté sladké papriky, opepříme a osolíme podle chuti. Malinko podlijeme vývarem nebo vodou. Můžeme přidat i česnek. Papriku můžeme nahradit gulášovou směsí, ale pozor, o to méně pepře a soli. Zkrátka uděláme si hustý guláš z mletého masa.

Pustíme si troubu, aby se předehřála.

Oloupeme a na plátky nakrájíme syrové brambory s cibulí, kterou nakrájíme na kolečka. Pokud máme doma čerstvé papriky, můžeme si na nudličky nakrájet třeba i 2 papriky, které přidáme na vrstvu cibule.
Do hlubokého pekáče naskládáme vrstvu syrových brambor, které osolíme a opepříme. Dále vrstvičku cibule a můžeme přidat i papriku. Na cibuli rozetřeme polovinu směsi z mletého masa a opět přidáme vrstvu brambor a cibule (nezapomenout osolit a opepřit) a zbytek směsi z mletého masa. Vše zakryjeme vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme.

Pekáč dáme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou (vrchní vrstva brambor začne hnědnout). Doba zapečení záleží na teplotě trouby a pohybuje se cca jeden a půl hodiny.

Mezitím si připravíme zálivku. Do půllitru rozklepneme 4 - 5 vajec, dolijeme mlékem a rozmícháme. Při míchání postupně přidáme 6 - 7 lžic hrubé mouky.
Když jsou brambory v pekáči upečené, zalijeme vše zálivkou a necháme ještě cca 1/2 hodiny péct. Zálivka se musí zapéct.

A musaku po česku máme hotovou, můžu popřát jen dobrou chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Musaka po česku

    Celkový počet komentářů: 8
    • Taira
      Taira

      Dobrý deň,

      mohla by som sa spýtať, na akej teplote pečiete? Preklikala som tu niekoľko receptov na musaku a v každom je iná teplota...

      20.04.2016 11:52:55

    • rebave
      rebave

      Musaka po česku

      Uvařila jsem, neměla jsem cukínu, tak použila malý květák. Mám na musaku originál koření z Řecka, bylo to výborné.

      10.06.2015 13:15:54

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Musaka po česku

      dneska jsem vařila a supeeeer..........moc jsme si pochutnali.......:-)

      14.09.2013 14:04:52


    • yahoo
      yahoo

      osobně příště použiji brambory již předvařené, neboť syrové mi vytvořily navrchu vrstvu nepoživatelných "chipsů". Jinak 5 dcl mléka stačí :o)

      26.10.2011 15:57:54

    • Rachel87
      Rachel87

      masová směs

      do masové směsi jsem přidala rajčatový protlak pro lepší chuť:-)

      29.05.2011 13:20:32

    • Ludvo
      Ludvo

      Co je to za nesmysl? 50 dl mléka - to je 5 litrů!!! Není to moc na tu trošku mouky?

      12.12.2010 13:13:04

    • Ludvo
      Ludvo

      Co je to na nesmysl? - 50 dl (t.j. 5 litrů!!) mléka

      12.12.2010 12:59:16


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Musaka po česku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.