reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Můj španělský ptáček s rýží

Oblíbená česká klasika v mém podání.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. 
Na rozklepané maso položíme tři plátky šunky nebo anglické slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo a půlky okurek. Závitky smotáme a svážeme provázkem nebo nití.

V kastrolu pak rozehřejeme sádlo a ptáčky zprudka osmahneme ze všech stran. Vyndáme je, dáme stranou a na tuku opečeme cibuli s kousky špeku do zlatohněda. Přidáme lžičku hořčice a zalijeme masovým vývarem. Poté vrátíme ptáčky zpět. Přidáme k nim ještě bobkový list a dusíme doměkka.

Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky. Povaříme ještě 10 minut a podle potřeby dochutíme. Z ptáčků před podáváním sundáme nitě.

Španělského ptáčka servírujeme nejlépe s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Můj španělský ptáček s rýží

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.