reklama
hledat uživatel
       

Můj medovník

Recept na výborný domácí medovník.


  • 5,0

    5 4
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Neotevřené salko vaříme ve vodní lázni 2 hodiny, aby zkaramelizovalo, poté ho necháme vychladnout. Nejlepší je připravit si salko předem, dá koupit i přímo karamelové. Pak si připravíme těsto. Do většího kastrolu si dáme vodu na vodní lázeň a přivedeme k varu. Na kastrol položíme druhý menší hrnec. Volíme takový, aby se nedotýkal vod, případně ji trochu slijeme. Ve vodní lázni rozpustíme máslo nebo tuk na pečení. Přidáme med a důkladně promícháme. Pak přidáme vejce a rychle šlehačem vyšleháme. Nakonec přidáme cukr, který necháme rozpustit, ale již nešleháme.

Do směsi nad vodní lázní přidáme půlku mouky smíchané se sodou. Během míchání sejmeme z lázně a vmícháme zbytek mouky. Podle potřeby můžeme použít šlehač s metlami na těsto. Těsto bude velmi tuhé. Mícháme nebo šleháme 5 - 10 minut, aby se vše spojilo. Těsto bude lité, ale hodně husté.

Vezmeme si pečící papír, obkreslíme na něj nějakou výraznější tužkou nebo fixem talíř. Použila jsem normální masový. V co nejtenčí vrstvě naneseme těsto nejlépe gumovou stěrkou na pečící papír. Stačí opravdu slabá vrstva, protože při pečení těsto hodně vykyne. Takto připravíme všechno těsto, zhruba 11 plátů. Pečící papír s těstem dáme do předehřáté trouby na 150 - 180 °C podle trouby a pečeme 5 - 8 minut. Během pečení těsto hlídáme. Upečené pláty necháme vychladnout.

Na každý plát položíme menší hluboký talíř a podle něj obřízneme upečené korpusy dokola. Odkrojky nevyhazujeme, ani nejíme. Budeme je potřebovat.

Během pečení a chlazení korpusů si můžeme připravit krémy. Zkaramelizované salko ušleháme s máslem. Na druhý krém připravíme z mléka a krupičky klasickou krupici. Necháme ji vychladnout a zašleháme do ní změklé máslo a cukr.

Poté mažeme na střídačku na pláty první krém a druhy krém, dokud nemáme všechny pláty namazány. Pláty naskládáme na sebe, krémem potřeme boky i úplně poslední plát.

Rozmixujeme odřezky a posypeme jimi celý medovník. Úplně nakonec posypeme celý medovník oříšky. Nebo je můžeme dát rovnou do rozmixovaných drobků. Medovník dáme do ledničky vychladnout aspoň na 24 hodin.

Můj medovník je výborný. Celá rodina ho zbožňuje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Můj medovník

    Celkový počet komentářů: 1

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Můj medovník

      Tento medovnik jsem dělala tátovi k narozeninám a všichni se mě ptali na recept, jak se olizovali. Recept jsem si napsala do mych kulinářských sbírek ��

      21.12.2018 23:07:17


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Můj medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.