reklama
hledat uživatel
       

Mrkvový špenát

Špenát, který nemusíme zahušťovat. Chuťově vynikající recept.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát necháme mírně povolit. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev si oškrábeme, odkrojíme konce a nastrouháme nahrubo.

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Přisypeme mrkev a kousek másla a znovu osmahneme. Osolíme, opepříme a přidáme oba špenátové protlaky, podlijeme trochou vody a necháme rozpustit a podusit. Podle potřeby přiléváme vývar, mléko, ochucujeme majoránkou, polévkovým kořením, vegetou a bobkovým listem. V podušeném špenátu ještě necháme rozpustit tavený sýr, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Necháme probublat a nakonec dochutíme prolisovaným česnekem. Podle potřeby zahustíme jíškou, ale není většinou třeba.

Mrkvový špenát podáváme hned po přípravě, ale ještě lepší je den proleželý. Na talíři dozdobíme vejcem natvrdo a posypeme mletou paprikou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mrkvový špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.