reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Mrkve oloupeme, nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě doměkka. Vývar slijeme a mrkve na jemno rozmixujeme.

V míse ušleháme vejce, přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, na kousíčky nakrájenou šunku a strouhaný sýr (nejlépe ementál). Mrkvovou směs podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Směs na mrkvový nákyp nalijeme do formiček a pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C.

Mrkvový nákyp podáváme jako lehký hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Přidat příspěvek k receptu Mrkvový nákyp

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.