3 ks | brambory | |
1 kelímek | smetana | |
6-8 ks | mrkev | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
masový vývar |
Začneme tím, že si připravíme hrnec s cca litrem vývaru, už nechám na vás, jestli použijete domácí masový vývar či kostku. Aby krém nebyl moc sladký, budeme potřebovat asi 3 oloupané brambory, které si nakrájíme na malé kousky a vhodíme do vývaru. Mezitím si mrkev, nakrájenou na kolečka nebo kostičky, jak kdo má rád, začneme zlehka restovat na pánvi na másle. Nádherně to voní a polévce či klasickému vývaru to dodá úžasnou chuť, takhle to dělám i do normálního vývaru. Až mrkev malinko pustí, přidáme do masového vývaru a necháme vařit společně. Vývar můžeme osolit a opepřit, jiné koření nepotřebujeme! Až i brambory změknou, stáhneme z varu. Pokud budeme "mixovat" tyčákem v hrnci, je čas přidat smetanu. Pokud máme velký mixér, kam se mrkvový krém vejde, přelijeme tam. Vždy nalijeme nejdřív maximálně půlku smetany, abychom to nepřehnali. Postupně samozřejmě ochucujeme a ochutnáváme z mixéru. Mrkvový krém nalijeme zpět do hrnce a pak podle chuti upravujeme konzistenci, na ředění používám vývar, když zbude, voda ale stačí. Zahušťovat moukou opravdu není třeba. Mrkvový krém podáváme v hlubokých talířích či miskách. Chutná výborně!
Cizrnovo-mrkvová polévka krok za krokem
Tato polévka vás v tomto období jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.
Autor:Karolína
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena