reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mrkvové karbanátky

Karbanátky, které jste ještě nejedli./


  • 2,9

    456×

    2,9 456
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Očistíme mrkev a nastrouháme ji nahrubo. Vložíme ji do kastrolu, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme a dáváme pozor, aby se nepřipálila. Uvařenou mrkev necháme vychladnout a přebytečnou vodu scedíme.

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji zpěníme, přidáme ji k mrkvi a dobře promícháme v míse. Přidáme vejce, rozetřený nebo prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku, drcený kmín a mletý pepř, zahustíme strouhankou, dochutíme solí a dobře promícháme.

Na chladné místo směs odložíme asi na 30 minut. Ze ztuhlé těstovité hmoty tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s troškou mléka a ve strouhance.
Přebytečnou strouhanku oklepeme a karbanátky vložíme do oleje rozpáleného na 170°C. Fritujeme dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mrkvové karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.