Zdravá a chuťově výborná polévka. Recept, který se k podzimu skvěle hodí.
50 g | máslo |
100 g | smetana |
400 g | mrkev |
5 dl | kuřecí vývar |
1 ks | cibule |
120 g | pohankové těstoviny |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý pepř | |
čerstvý zázvor |
Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji dozlatova a přidáme nastrouhanou mrkev. Na závěr restování přidáme pár plátků zázvoru. Mrkev zalijeme vývarem a necháme na malém ohni vařit, dokud není měkká. Rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme. Do přecezené polévky dáme smetanu a ještě 5 minut povaříme. Odstavíme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme máslo a zamícháme ho do polévky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme ve studené vodě a při podávání položíme do polévky. Mrkvovou polévku můžeme podávat i vlažnou, tehdy do ní přikapeme pár kapek citronové šťávy.
Podzim na talíři - barevné variace i pestrost chutí
Máme tu podzim, a přestože nám počasí dosud přálo, ten pravý podzimní nečas na sebe jistě nenechá dlouho čekat. S koncem léta se dny krátí a večery jsou o poznání chladnější, brzy budou ty tam voňavé grilovačky a dlouhá posezení venku. Nastává čas, kdy se z našich venkovních kuchyní přesouváme zpět dovnitř. Od lehkých salátů se pomalu vrátíme například k teplým, hutnějším polévkám, ale i jiným, do podzimu laděným pokrmům.
autor Ludvo
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena