reklama
hledat uživatel
       

Mrkvová buchta

Dobrý a rychlý moučník z nastrouhané mrkve.


  • 4,7

    163×

    4,6 163
  • 35 min

  • 29×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Rozinky omyjeme.

Mouku, krystalový cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek nasypeme do mísy a promícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a namleté nebo nasekané ořechy, přisypeme i rozinky. Pak dáme vejce, olej a mléko. Vše zamícháme a vzniklé těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Dáme péct. Po upečení necháme mrkvovou buchtu vychladnout a na závěr potřeme buchtu citronovou polevou. Necháme zatuhnout a nakrájíme na kostky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mrkvová buchta

    Celkový počet komentářů: 33
    • Pavla
      Pavla

      Komentář k receptu Mrkvová buchta

      Výborná buchta, na druhy den zbyly jen 3 kousky... takže nanovo �

      07.11.2017 08:46:33

    • Vendy
      Vendy

      Super buchta

      Výborná buchta. Ještě že jsem ochutnala dříve,než jsem ji nabídla,protože se po ní jen zaprášilo. Po prvé jsem ji dělala s citrónovou polevou, po druhé s čokoládovou a teď peču těsto a chystám na něj pudink. Jsem takový ,, pokusmen ,, .

      05.05.2017 14:16:43

    • Houska
      Houska

      Komentář k receptu Mrkvová buchta

      Opravdu dobrota. Měla jsem zakoupenou mrkev na mrkvové šátečky, ale v rámci úklidu se mi pak do nich nechtělo. Našla tento recept a dobré komentáře pod ním. Vynechala jsem taktéž ořechy, moc je nemusím, dala rozinky v rumu a brusinky a vršek potřela čokoládovou polevou. Buchta je po mrkvi krásně oranžová, takže člověku nemusí být líto, že nemá domácí vajíčka. Ukládám a děkuji. Určitě udělám zas.

      02.12.2016 14:58:32


    • Puška
      Puška

      mrkvova buchta

      Zkusila jsem uplně porvé. Přečetla všechny kometáře .Hodně jak píše Vendulina. Místo ořechu jsem dala kokos,méně cukru a sníh z bílku,aby byla nadýchaná.
      Pečeno na 160 ' ,35min .
      Vůbec mi buchta nevyběhla �,ale chuť dobrá a citronová poleva tomu davá ten šmak.�
      Příště zkusím jiný revcept�

      01.12.2016 10:24:58

    • iveta
      iveta

      zdravější

      Já místi bílé mouky dala celozrnou a místo cukru trochu medu, sníh z bílků a trochu jogurtu je to ideální. Dobrou chuť

      15.10.2016 18:28:57

    • Vendulina
      Vendulina

      citronová poleva

      Polevu dělám svoji. Když už peču, tak nechci nic ze sáčku. Poleva-1lžíce horké vody, 1 lžíce citronu a 100g cukru(moučky). Příště udělám polevu pomerančovou. Myslím, že se bude hodit více. Je možno dát i méně cukru. I do receptu. Pekla jsem, ale vůbec mi to nevyskočilo. Ale chuť je dobrá. Za mě spokojenost.

      11.02.2016 23:30:36

    • vlada (tecka) suta
      vlada (tecka) suta

      Báječný,tak fajnový,že to mile překvapí!!

      28.11.2015 04:16:29

    • muffíííííín
      muffíííííín

      Voní to úžasně.. Jsem naprostej amatér ve vaření a pečení, zkusila jsem to.. Ale nějak se mi to neupeklo. Měla jsem to tam snad 30 minut.. Povrch byl pěkně zlatavej až oranžovej -prostě hezkej, ale pod povrchem to bylo takový mokrý, mazlavý, prostě... Nevíte jak se toho vyvarovat? Nechat to tam dýl tak to je černý...

      25.11.2010 21:25:53

      • Kačka
        Kačka

        Je dobré to péct na 150C - tedy mírně a pak to tam můžeme nechat déle a nespálí se. Zda je to upečené poznáme píchnutím špejle někde uprostřed plechu - je-li na špejli těsto, tak je buchta ještě syrová. Pokud už je na povrchu pěkně zlatá, ale uvnitř ještě není, stačí přikrýt alobalem a můžeme vesele péci dál..
        Ale u těchto typů buchet (s ovoce či zeleninou vmíchaných dovnitř mám problém, že moc "nenaskočí" - zůstanou mi často těžké a nízké. Tak taky to není vždy slavné v mé troubě :-(

        21.11.2012 13:42:10

    Nalezeno receptů: 33
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Mrkvová buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.