Mrkvová buchta

35 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 162171x
Dobrý a rychlý moučník z nastrouhané mrkve.
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 27 lidí)


Postup přípravy receptu

Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Rozinky omyjeme.

Mouku, krystalový cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek nasypeme do mísy a promícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a namleté nebo nasekané ořechy, přisypeme i rozinky. Pak dáme vejce, olej a mléko. Vše zamícháme a vzniklé těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Dáme péct. Po upečení necháme mrkvovou buchtu vychladnout a na závěr potřeme buchtu citronovou polevou. Necháme zatuhnout a nakrájíme na kostky.

autor receptu:

Mrkvová buchta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

4,5
skvělý recept
125 hlasujících
  • Recept Mrkvová buchta - Mrkvová buchta s citronovou polevou a bez ořechů a rozinek
  • Recept Mrkvová buchta - Všechny suroviny mám smíchané.
  • Recept Mrkvová buchta - Vlila jsem to na plech.
  • Recept Mrkvová buchta - Už ji mám upečenou.
  • Recept Mrkvová buchta - Potřela jsem ji citronovou polevou.
  • Recept Mrkvová buchta - Mrkvová buchta.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvová buchta

Celkový počet komentářů: 32
  • Super buchta Vendy 05.05.2017 14:16:43

    Výborná buchta. Ještě že jsem ochutnala dříve,než jsem ji nabídla,protože se po ní jen zaprášilo. Po prvé jsem ji dělala s citrónovou polevou, po druhé s čokoládovou a teď peču těsto a chystám na něj pudink. Jsem takový ,, pokusmen ,, .

  • Houska
    Komentář k receptu Mrkvová buchta Houska 02.12.2016 14:58:32

    Opravdu dobrota. Měla jsem zakoupenou mrkev na mrkvové šátečky, ale v rámci úklidu se mi pak do nich nechtělo. Našla tento recept a dobré komentáře pod ním. Vynechala jsem taktéž ořechy, moc je nemusím, dala rozinky v rumu a brusinky a vršek potřela čokoládovou polevou. Buchta je po mrkvi krásně oranžová, takže člověku nemusí být líto, že nemá domácí vajíčka. Ukládám a děkuji. Určitě udělám zas.

  • mrkvova buchta Puška 01.12.2016 10:24:58

    Zkusila jsem uplně porvé. Přečetla všechny kometáře .Hodně jak píše Vendulina. Místo ořechu jsem dala kokos,méně cukru a sníh z bílku,aby byla nadýchaná.
    Pečeno na 160 ' ,35min .
    Vůbec mi buchta nevyběhla �,ale chuť dobrá a citronová poleva tomu davá ten šmak.�
    Příště zkusím jiný revcept�

  • zdravější iveta 15.10.2016 18:28:57

    Já místi bílé mouky dala celozrnou a místo cukru trochu medu, sníh z bílků a trochu jogurtu je to ideální. Dobrou chuť

  • citronová poleva Vendulina 11.02.2016 23:30:36

    Polevu dělám svoji. Když už peču, tak nechci nic ze sáčku. Poleva-1lžíce horké vody, 1 lžíce citronu a 100g cukru(moučky). Příště udělám polevu pomerančovou. Myslím, že se bude hodit více. Je možno dát i méně cukru. I do receptu. Pekla jsem, ale vůbec mi to nevyskočilo. Ale chuť je dobrá. Za mě spokojenost.

  • mňamka 28.11.2015 04:16:29

    Báječný,tak fajnový,že to mile překvapí!!

  • Těsto muffíííííín 25.11.2010 21:25:53

    Voní to úžasně.. Jsem naprostej amatér ve vaření a pečení, zkusila jsem to.. Ale nějak se mi to neupeklo. Měla jsem to tam snad 30 minut.. Povrch byl pěkně zlatavej až oranžovej -prostě hezkej, ale pod povrchem to bylo takový mokrý, mazlavý, prostě... Nevíte jak se toho vyvarovat? Nechat to tam dýl tak to je černý...

    • Re: Těsto Kačka 21.11.2012 13:42:10

      Je dobré to péct na 150C - tedy mírně a pak to tam můžeme nechat déle a nespálí se. Zda je to upečené poznáme píchnutím špejle někde uprostřed plechu - je-li na špejli těsto, tak je buchta ještě syrová. Pokud už je na povrchu pěkně zlatá, ale uvnitř ještě není, stačí přikrýt alobalem a můžeme vesele péci dál..
      Ale u těchto typů buchet (s ovoce či zeleninou vmíchaných dovnitř mám problém, že moc "nenaskočí" - zůstanou mi často těžké a nízké. Tak taky to není vždy slavné v mé troubě :-(

      • Re: Re: Těsto Dani 13.11.2015 15:10:38

        Mrkvovou buchtu dělávám často, ale na totéž váhové množství dávám 4 vejce, žloutky utřené s cukrem atd. a nakonec vmíchám sníh. Je možná proto nadýchanější. Pro změnu je dobrá i se dvěma lžícemi kokosu, nejsou-li ořechy. Peču při 150 C.

    • Re: Těsto Martina 27.10.2015 15:57:14

      Stačí snížit teplotu a nechat to tam déle, zkouška špejlí, stačí zabodnout do středu plechu a když je špejle suchá a povrch zlatavý, je hotovo.

Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Mrkvová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept