reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Energetická hodnota

16083 kJ / 3841,4 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu.

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme ji s rozdrobeným droždím, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a vsypeme třetinu mouky, osolíme a dáme kynout.

Když kvásek vykyne, přidáme zbylou mouku, změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a vypracujeme těsto, které dáme znovu na teplé místo kynout.

Poté těsto přendáme do bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou.

Kynutou mrkvovou bábovku pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí, pokud je špejle suchá, je bábovka hotová.

Mrkvovou bábovku opatrně vyklopíme z formy, můžeme ji podle libosti dozdobit - posypat prosátým moučkovým cukrem, polévat citronovou či jinou polevou apod.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Mrkvová bábovka

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Mrkvová bábovka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.