
5 ks
1 ks
100 g
30 g
1 ks
2 ks
250 g
250 g
750 g
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tuk nakrájíme na kousky a vyšleháme se žloutky a 1/2 cukru do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu a tvaroh.
Z bílků vyšleháme sníh, přidáme zbytek cukru, kypřící prášek a krupici. Vše přidáme do těsta. Do 1/3 těsta přidáme kakao. Formu vymažeme a vysypeme. Nejdříve dáme světlé těsto, pak tmavé a nakonec opět světlé těsto. Mramorový tvarožník pečeme ve vyhřáté troubě, až je upečený. To zkoušíme pomocí špejle.
Upečený mramorový tvarožník necháme vychladnout, vyklopíme a případně nakrájíme. Zdobíme jej podle chuti.
4,6 11×
moučník
Sváteční tvarožník, tedy kyprý a šťavnatý moučník, žádná dusivka. Recept je variabilní podle chuti…
3,8 69×
moučník
Recept na jednoduchou buchtu z tvarohu.
3,0 407×
moučník
Řezy Margot, jak název napovídá, jsou, kromě jiného, ze šlehačky a čokoládové tyčinky. Chutnají…
3,0 75×
moučník
Rychlý moučník jemné chuti.
My grilujeme už jen na grilovacím plátu http://www.litinove-nadobi.cz/ platy/ :)
jak dlouho a na jakou teplotu péct? zkoušela jsem ho, ale výsledek je strašný... :(
tvarožník je pochoutka kterou mlsal už Karel iv
Fotka by nebyla od věci, aby se vědělo, jak má vypadat výsledek ;) Jinak zkusím to