reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

příloha

Postup přípravy

Zelenina a maso by mělo být v poměru 1:1. Zeleninu očistíme. Celer, petržel a cibuli nasekáme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo. Připravíme si balíček koření: celý pepř (5 - 10 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček) a 2 bobkové listy.

Na oleji nebo sádle postupně o restujeme celer a petržel. Po chvíli přidáme mrkev, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme cibuli. Na druhé pánvi lehce o restujeme mleté hovězí maso, jen aby se zatáhlo a celé zešedlo.

Restovanou zeleninu a hovězí maso dáme do hlubšího kastrolu. Přidáme balíček koření a sušená rajčata. Klidně i s olejem, nebo nahradíme rajským protlakem. Mírně osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, zhruba 3 dl a 1 dl vývaru, přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni za občasného míchání pomalu směs na boloňské špagety dusíme asi 3 - 4 hodiny. Podle potřeby podléváme červeným vínem nebo vývarem.

MPC boloňské špagety podáváme s těstovinami a sypané sýrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu MPC boloňské špagety

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu MPC boloňské špagety