100 g | slanina | |
sůl | ||
4 ks | vejce | |
petrželka | ||
50 ml | smetana | |
200 g | kachna | |
50 g | játra | |
mletý pepř | ||
200 g | husa | |
300 g | slepice | |
100 g | strouhaný sýr | |
100 g | hrášek sterilovaný |
Maso řádně omyjeme, očistíme a umeleme. Hrášek scedíme. Oddělíme žloutky od bílků. Slaninu a játra nakrájíme na kousky. Do umletého masa přidáme sýr, slaninu, játra, hrášek, žloutky, smetanu a podle chuti směs okořeníme a osolíme. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do masa.
Ze směsi vytvoříme dvě šišky, zabalíme je do celofánu a dáme péci do trouby. Během pečení potíráme celofán máslem.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena