reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mořský pstruh pečený na grilu

Recept na mořského pstruha marinovaného v jogurtu s chutí česneku a rozmarýnu. Pokrm pečeme v alobalu na grilu a podáváme jako hlavní chod.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Postup přípravy

Porce ryby i s kůží očistíme a osolíme. Jogurt promícháme se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Pak pstruha naložíme do jogurtové marinády a necháme v chladu nejméně 2 hodiny rozležet.

Každou porci otřeme od marinády a položíme na máslem potřený alobal. Pstruha poklademe hoblinkami másla, kousky rozmarýnu a petrželkou. Vše důkladně zabalíme a pečeme na roztopeném grilu asi 5 - 7 minut z každé strany.

Mořského pstruha pečeného na grilu podáváme s opečeným bramborem, čerstvou zeleninou a rozmarýnovým dipem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mořský pstruh pečený na grilu

    Celkový počet komentářů: 2

    • Michal
      Michal

      Komentář k receptu Mořský pstruh pečený na grilu

      Manželku jsem velice mile překvapil tímto receptem!
      K ceně: kupuji přímo v rybářství, sám si ho vyberu (beru cca dvoukilového) a oni mě ho jen zabijí a odeberou vnitřnosti. Filety si udělám sám. Čtyřčlenná rodina - dvě děti 7 a 13 - máme to na dvakrát - cena 350 - 400 Kč!!! Tzn. s ingrediencema za výbornou večeři cca 200 - 250Kč!! Je to hodně?

      09.05.2019 11:20:43

    • stavros666
      stavros666

      pstruh mořský

      No povídejte mi o něm....přímo delikatesa....mořské rybyčky dělám dost často,protože je to potrava eňoňůňo.Od žraloka,sepie,různých mořských ježků,prostě plody moře,to je moje.Asi je to tím,že jsem dlouhá léta pobýval v přímořských oblastech.Jediný problém v současné době je ten,že v našich krajinách tento druh potravy je docela drahý i když dostupný,pro bohatší kastu občanů.

      22.06.2015 13:52:37


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Mořský pstruh pečený na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.