reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mořský ďas s parmskou šunkou a dušenou paprikou

Trochu nezvyklý recept určený těm, kteří se nebojí experimentovat s exotickou kuchyní.


  • 4,8

    4,8 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Česnek nelisujeme, ale nasekáme na drobné kousky. Maso vybereme tak, aby každý plátek vážil přibližně 200 g.

Ve velké pánvi se silným dnem zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme papriku, česnek, tymián, 2 lžíce vody a koření. V částečně zakryté pánvi směs dusíme za občasného míchání asi 20 minut, dokud nezměkne.

Mezitím okořeníme plátky mořského ďasa a každou porci zabalíme do plátku šunky. Šunku přichytíme navlhčeným párátkem. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme zbývající olej a na rozpáleném tuku smažíme připravené filety z každé strany 4 - 5 minut, až je maso propečené dozlatova. Opatrně zakryjeme fólií a dáme stranou.

Do pánve s paprikovou směsí přidáme ocet balsamico a zvolna ohříváme 5 minut. Z filetů odstraníme párátka, maso nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s dušenou paprikovou směsí.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mořský ďas s parmskou šunkou a dušenou paprikou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.