reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Moravský vrabec

Moravský vrabec

Recept na českou klasiku a výborný nedělní oběd!


  • 3,2

    1 070×

    3,1 1070
  • 1 h 30 min

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

6190 kJ / 1478,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme 4 - 6 hodin odležet.

Potom maso přeložíme do pekáče a zprudka zapečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme vrabce asi hodinu doměkka.

Moravského vrabce podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravský vrabec

    Celkový počet komentářů: 36
    • petr
      petr

      moravsky vrabec

      vite a umite vsichni prd.ale ten kucharek vyhral 1. cenu.vim co to je mor.vrabec jsem moravak.

      12.07.2019 10:52:30

    • Monika mor. Vrabec
      Monika mor. Vrabec

      Mor. Vrabec

      Tak vy se tu budete urážet i v diskuzích o vaření!! Malý český , zamindrákovaný národ!

      02.02.2019 05:02:05

    • eva
      eva

      Moravský vrabec jinak

      Moravské vrabce dělám celá léta dle své panimámy.Všichni dávají kmín a cesnek-je to jako vepřová pečeně jen na kousky.Já dělám takto-do pekáčku hodně cibule-osmahnu,přidám osolené kostky vepřového(plec,krkovička)ne chám zatáhnou a at pustí štávu pak podleju a dám do trouby.podlévám.Jeli maso skoro měkké odklopím a nechám chytnout barvu a fígl na závěr-1sklenice vody,lžíce másla,kostka masoxu a lžíce polévkového koření(nejlépe Aromat,ale i Kuchárek je dobrý)zamíchám a zaleju maso,nechám probublat a pak se už jen mlaská.Všem vždy moc chutná.ZKUSTE

      08.04.2014 17:21:16


    • doktor.8888
      doktor.8888

      moravský vrabec

      Moravský vrabec je kýta s bůčkem. To není výmysl českých restaurací. Když něco nevím nemachruju. Vepřový vrabec je pouze s kýty pane chytrý. Vepřový a moravský vrabec je rozdíl jako houskový nebo bramborový knedlik.

      27.09.2011 08:44:16


    Nalezeno receptů: 36
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.