reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Moravský vrabec

Moravský vrabec

Recept na českou klasiku a výborný nedělní oběd!


  • 3,2

    1 062×

    3,1 1062
  • 1 h 30 min

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme 4 - 6 hodin odležet.

Potom maso přeložíme do pekáče a zprudka zapečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme vrabce asi hodinu doměkka.

Moravského vrabce podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravský vrabec

    Celkový počet komentářů: 34
    • JZDENĚK
      JZDENĚK

      VRABEC OBECNÝ

      JÁ MASO ČESNEKUJU A PODKLÁDÁM CIBULÍ A SOLÍM DVA DNY PŘEDEM....
      V PEKÁČI ZAKRYTÉM PODLÉVÁM VODOU I PŘED PEČENÍM SAMOZŘEJMĚ
      A NAKONEC SUNDÁM VÍKO PEKÁČE.....ŠTÁVOU Z VÝPEKU POLÉVÁM ZELÍ A BRAMBOROVÝ KNEDLÍK,,,,,TEN DĚLÁM KRUPICE POHRONSKÝ RUSKOV BRAMBOR VAŘENÝCH DEN PŘEDEM VE SLUPCE A OLOUPANÝCH NASTROUHANÝCH A DVOU VAJEC ŠPETKY SOLI UDĚLÁM TENISÁKOVÉ KOULE A DÁM DO VAŘICÍ VODY CO NEJDŘÍV PO VYTVAROVÁNÍ....VODU DÁT VAŘIT PŘEDEM PO PĚTI MINUTÁCH NADZVEDNOUT ODE DNA A PO VYNDÁNÍ TŘIKRÁT PROPÍCHNOU KNEDLÍK ŠPEJLÍ NEBO BODCEM....DOBROU CH.

      08.02.2017 22:25:59

    • eva
      eva

      Moravský vrabec jinak

      Moravské vrabce dělám celá léta dle své panimámy.Všichni dávají kmín a cesnek-je to jako vepřová pečeně jen na kousky.Já dělám takto-do pekáčku hodně cibule-osmahnu,přidám osolené kostky vepřového(plec,krkovička)ne chám zatáhnou a at pustí štávu pak podleju a dám do trouby.podlévám.Jeli maso skoro měkké odklopím a nechám chytnout barvu a fígl na závěr-1sklenice vody,lžíce másla,kostka masoxu a lžíce polévkového koření(nejlépe Aromat,ale i Kuchárek je dobrý)zamíchám a zaleju maso,nechám probublat a pak se už jen mlaská.Všem vždy moc chutná.ZKUSTE

      08.04.2014 17:21:16

    • doktor.8888
      doktor.8888

      moravský vrabec

      Moravský vrabec je kýta s bůčkem. To není výmysl českých restaurací. Když něco nevím nemachruju. Vepřový vrabec je pouze s kýty pane chytrý. Vepřový a moravský vrabec je rozdíl jako houskový nebo bramborový knedlik.

      27.09.2011 08:44:16

      • sikulka
        sikulka

        Re: moravský vrabec

        DOKTORE888, když už chcete někoho opravovat a napomínat, prosím bez pravopisných chyb!!!Nepíše se s kýty, ale z kýty !

        17.06.2018 21:17:00

    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.