Moravský vrabec

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 432933x
Recept na českou klasiku. Nedělní oběd jako vymalovaný.
Komentáře receptu 30
Uvařil jsem to (Recept vařilo 25 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na větší kousky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme 4 - 6 hodin odležet.

Potom maso přeložíme do pekáče a zprudka zapečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme vrabce asi hodinu doměkka.

Moravského vrabce podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

autor receptu:

Moravský vrabec

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Recept Moravský vrabec byl 01.10.2012 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1052 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravský vrabec

Celkový počet komentářů: 30
  • Moravský vrabec jinak eva 08.04.2014 17:21:16

    Moravské vrabce dělám celá léta dle své panimámy.Všichni dávají kmín a cesnek-je to jako vepřová pečeně jen na kousky.Já dělám takto-do pekáčku hodně cibule-osmahnu,přidám osolené kostky vepřového(plec,krkovička)ne chám zatáhnou a at pustí štávu pak podleju a dám do trouby.podlévám.Jeli maso skoro měkké odklopím a nechám chytnout barvu a fígl na závěr-1sklenice vody,lžíce másla,kostka masoxu a lžíce polévkového koření(nejlépe Aromat,ale i Kuchárek je dobrý)zamíchám a zaleju maso,nechám probublat a pak se už jen mlaská.Všem vždy moc chutná.ZKUSTE

  • VRABEC OBECNÝ JZDENĚK 08.02.2017 22:25:59

    JÁ MASO ČESNEKUJU A PODKLÁDÁM CIBULÍ A SOLÍM DVA DNY PŘEDEM....
    V PEKÁČI ZAKRYTÉM PODLÉVÁM VODOU I PŘED PEČENÍM SAMOZŘEJMĚ
    A NAKONEC SUNDÁM VÍKO PEKÁČE.....ŠTÁVOU Z VÝPEKU POLÉVÁM ZELÍ A BRAMBOROVÝ KNEDLÍK,,,,,TEN DĚLÁM KRUPICE POHRONSKÝ RUSKOV BRAMBOR VAŘENÝCH DEN PŘEDEM VE SLUPCE A OLOUPANÝCH NASTROUHANÝCH A DVOU VAJEC ŠPETKY SOLI UDĚLÁM TENISÁKOVÉ KOULE A DÁM DO VAŘICÍ VODY CO NEJDŘÍV PO VYTVAROVÁNÍ....VODU DÁT VAŘIT PŘEDEM PO PĚTI MINUTÁCH NADZVEDNOUT ODE DNA A PO VYNDÁNÍ TŘIKRÁT PROPÍCHNOU KNEDLÍK ŠPEJLÍ NEBO BODCEM....DOBROU CH.

  • kozel 04.04.2012 10:35:42

    Jak můžete napsat k jídlu Moravský vrabec, že je to české jídlo, když už název vypovídá, že je to jídlo Moravské???!!!

    • Re: plevel 30.09.2014 13:48:02

      nebude to tim ze sme soucast cesky republiky stejne jako cechy a slezsko? nedelej tady nejakyho extremniho prazaka co si mysli ze vsechno mimo prahu je uplne jina zeme

    • Re: Milan 23.08.2014 09:15:40

      Asi jako je španělský ptáček jídlo španělské a holandský řízek jídlo holandské, že?

  • kde se peče Radek 08.08.2012 16:27:33

    prosím vás, může mi někdo sdělit, zda se peče v troubě , nebo na plotánce?
    Díky

Nalezeno receptů: 30
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept