reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím

Recept na chutné moravské vrabce.


  • 4,4

    72×

    4,4 72

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

nádivka

omáčka

příloha



Energetická hodnota

4066 kJ / 971,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 572 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky. Maso vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Vše podlijeme pivem a vývarem. Moravského vrabce pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda. Během pečení podléváme pivem a vývarem. Tradičně se zahušťuje moukou, ale my odlehčujeme, takže nezahustíme.

Oba druhy brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme je s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile chlupaté knedlíky vyplavou na povrch, jsou uvařené.

Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zelí, ochutíme kmínem a solí. Zelí povaříme doměkka.

Chlupaté knedlíky, zelí a moravské vrabce rozdělíme na talíře. Ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím

    Celkový počet komentářů: 4
    • GOLEM
      GOLEM

      chlupáče lehčené

      místo vařených brambor dáváme na jednu průměrnou syrovou na kostičky tvrdý rohlík, voda po strouhání brambor se neslije, ale namíchají se do toho kostičky, ostatní zůstává, nechá se to nasáknout a vaření je stejné

      07.02.2010 10:52:37

    • mafca
      mafca

      chlupaté knedlíky?

      Babička vařila chlupaté knedlíky jen ze syrovvých brambor. Po uvaření z nich vyčuhují uvařené strouhané brambory . Tady u nás jím taky říkají frncochaté.

      06.02.2010 10:04:37

    • Luďka
      Luďka

      Chlupaté knedlíky

      Také dělám chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor.Knedlíkům jenom ze syrových brambor říkáme bosáky, nebo klouzáky.

      06.02.2010 00:12:30


    • mechanik
      mechanik

      CHlupaté knedlíky

      U nás na nymbursku se vařily chlupaté knedlíky pouze ze syrových brambor.Přidáme-li vařené jsou to drbáky ale ne chlupaté knedlíky

      01.02.2010 18:06:52


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.