Bůček a maso nakrájíme na kostky. Maso vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Vše podlijeme pivem a vývarem. Moravského vrabce pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda. Během pečení podléváme pivem a vývarem. Tradičně se zahušťuje moukou, ale my odlehčujeme, takže nezahustíme.
Oba druhy brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme je s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile chlupaté knedlíky vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zelí, ochutíme kmínem a solí. Zelí povaříme doměkka.
Chlupaté knedlíky, zelí a moravské vrabce rozdělíme na talíře. Ihned podáváme.