Moravský vrabec 1

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 141463x
Recept na klasiku moravské kuchyně.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Česnek a cibuli oloupeme. Česnek nasekáme najemno, cibuli nahrubo. Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, přilijeme část vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.

Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Maso pečeme dozlatova.

Maso dozlatova opečené vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.

Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.

Moravské vrabce podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Moravský vrabec 1

Počet přidaných receptů: 129

Ingredience

3,3
dobrý recept
80 hlasujících
  • Recept Moravský vrabec 1 - Upečeno a ted budu teprve krájet na menší kostky.
  • Recept Moravský vrabec 1 - Menší kostky dávám ještě dozlatova dopéct.
  • Recept Moravský vrabec 1 - Pak je z toho klasika.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravský vrabec 1

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec 1
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept