reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moravský španělský ptáček z vepřového masa

Recept na španělské ptáčky z vepřového masa, který vám ušetří nějaký ten peníz, ale chutí si nikterak nezadá s daleko dražší hovězí klasikou.


  • 4,8

    85×

    4,8 85
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na plátky položíme polovinu natvrdo uvařeného vejce, párek, okurku a maso zavineme. Nití nebo svorkami plátky omotáme tak, aby nám náplň během vaření neunikala.

Cibuli nakrájíme nadrobno a v papiňáku na rozpáleném sádle cibuli orestujeme dozlatova, vložíme španělské ptáčky a ze všech stran je opékáme, aby se maso pěkně zatáhlo.

Vše zalijeme silným masovým vývarem, uzavřeme hrnec a dusíme cca 45 minut. Pokud nemáme papiňák, dusíme maso na mírném ohni a pozvolna asi 2 hodiny.

Poté španělské ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme jíškou. Podle chuti dosolíme, dokořeníme a vrátíme prohřát španělské ptáčky zbavené nití zpět do omáčky.

Moravské španělské ptáčky z vepřového masa podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravský španělský ptáček z vepřového masa

    Celkový počet komentářů: 7

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Moravský španělský ptáček z vepřového masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.