reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moravský španělský ptáček z vepřového masa

Recept na španělské ptáčky z vepřového masa, který vám ušetří nějaký ten peníz, ale chutí si nikterak nezadá s daleko dražší hovězí klasikou.


  • 4,8

    82×

    4,8 82
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na plátky položíme polovinu natvrdo uvařeného vejce, párek, okurku a maso zavineme. Nití nebo svorkami plátky omotáme tak, aby nám náplň během vaření neunikala.

Cibuli nakrájíme nadrobno a v papiňáku na rozpáleném sádle cibuli orestujeme dozlatova, vložíme španělské ptáčky a ze všech stran je opékáme, aby se maso pěkně zatáhlo.

Vše zalijeme silným masovým vývarem, uzavřeme hrnec a dusíme cca 45 minut. Pokud nemáme papiňák, dusíme maso na mírném ohni a pozvolna asi 2 hodiny.

Poté španělské ptáčky vyndáme a omáčku zahustíme jíškou. Podle chuti dosolíme, dokořeníme a vrátíme prohřát španělské ptáčky zbavené nití zpět do omáčky.

Moravské španělské ptáčky z vepřového masa podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravský španělský ptáček z vepřového masa

    Celkový počet komentářů: 7
    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Moravský španělský ptáček z vepřového masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.