reklama
hledat uživatel
       

Moravské zelníky

Recept na moravské zelníky se špenátem a bylinkovou omáčkou.


  • 4,6

    4,5 9
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z překrájeného kysaného zelí a nastrouhaných brambor musíme dobře vycedit vodu. Pak smícháme v míse dohromady, přidáme vajíčka a ochutíme solí a pepřem. Z těsta vytvarujeme placky různých tvarů podle fantazie a pečeme zprudka, krátce, dozlatova na teflonové pánvi.

Příprava omáčky

Zeleninový vývar, kremžskou hořčici, bylinky (oregano, majoránka, plocholistá petržel, libeček) a olivový olej rozmixujeme v mixéru dohladka.

Servírování

Moravské zelníky servírujeme s čerstvým orestovaným špenátem, který pokapeme připravenou bylinkovou omáčkou.

TIP: Nebojte se používat jiné tvary při tvarovaní zelníků, jako např. obdélník, trojúhelník apod. Ti, co mají rádi maso, mohou do zelníků přidat trochu slaniny.
V obchodě vybírejte zelí kysané (v sáčku). Sterilované zelí ve sklenici bývá ochuceno cukrem a obsahuje také konzervanty. Protože neprošlo mléčným kvašením, neobsahuje bioaktivní látky důležité pro lidské zdraví, jako je vitamin C, kyselina mléčná, enzymy a minerály.

Autor receptu: Miroslav Grusz

SEXY moderní česká kuchyně
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013

SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Moravské zelníky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.